Získali sme Vaška, skúšame Čecha i Gréka

2020-08-05 08:51:47

Michalovskí futbalisti majú za sebou prvý a zároveň posledný prípravný súboj pred štartom nového prvoligového ročníka, do ktorého vstúpia v sobotu domácim stretnutím s trnavským Spartakom. Súperom Zemplínčanov bol v nedeľu popoludní maďarský Mezőkövesd Zsóry FC, štvrtý tím uplynulého ročníka najvyššej súťaže u našich južných susedov. Hralo sa netradične dvakrát 60 minút. Počas dvoch hodín hry padol iba jediný gól, o ktorý sa postaral už v 14. minúte domáci strelec Issa Modibo Sidibé, a tak sa žlto-modrí mohli radovať zo skalpu kvalitného protivníka.

Súčinnosť ešte nebola ideálna

V pravom letnom počasí Michalovčania v prvom dejstve hry prekvapili solídnou hrou, rýchlo sa ujali vedenia a mali aj ďalšie sľubné príležitosti, ktoré však nepremenili. Maďari však takisto hrýzli a dvakrát nastrelili konštrukciu brány. Po zmene strán už žiaden gól nepadol, takže MFK Zemplín sa na začiatok novej sezóny naladili víťazne. Ako bol ich tréner Jozef Majoroš spokojný s generálkou?

„Ťažko povedať, či to bola generálka... Prvých šesťdesiat minút bolo ešte slušných z oboch strán. Vypracovali sme si niekoľko šancí, takisto aj súper párkrát pohrozil. Určite tam však boli detaily, na ktorých musíme popracovať. Súčinnosť ešte nebola ideálna, keďže v našej zostave sa objavili aj noví hráči. Po prestriedaní už bola hra rozkúskovaná a nemalo to až takú kvalitu ako v prvom polčase.“

Bez zraneného kapitána

Majoroš bol opatrnejší pri výraze generálka z toho dôvodu, že proti Mezőkövesdu ešte skúšal niektorých hráčov, konkrétne českého stredného záložníka Dominika Žáka z Baníka Ostrava a gréckeho pravého obrancu Emiliosa Daouliasa z Ethnikosu Pireus. Obaja majú po 20 rokov. Premiérovo si dres prvoligistu zo Zemplína obliekli aj Ukrajinci Artem Vovkun a Maksim Hirnij (končiaci v doraste) a panamský krídelník Ricardo Antonio Phillips Hinds z Dunajskej Stredy i grécky stopér Polydefkis Volanakis z Arisu Solún.

„Na druhej strane, chýbali nám Igor Žofčák a Lukáš Lukčo, ktorí majú menšie zranenia, aj potrestaný Christos Kountouriotis. Inak sme hrali s kádrom, s ktorým aj vstúpime do súťaže. Samozrejme, ešte uvidíme, ako to bude so Žákom a Daouliasom. Sadneme si spolu a budeme riešiť ich prípadné zotrvanie u nás,“ konštatoval tréner žlto-modrých.

Mladučký Grék ho prekvapil

Pri Laborci je aj srbský obranca Aleksandar Bogdanovič, ktorého tiež trápi zranenie a jeho zotrvanie je otázne. A tri týždne ešte bude kvôli natiahnutému svalu pauzovať aj najnovšia akvizícia v MFK Zemplín, stopér Filip Vaško z talianskeho Udinese, ktorý je členom reprezentácie do 21 rokov. Takisto došlo aj k ďalším odchodom, nevráti sa už pravý obranca Dimitrios Konstantinidis a na skusy do Nitry zamieril útočník Armen Hovhannisjan.

„Noví hráči sú v riešení. Je to v takom štádiu ako na začiatku prípravy. Oficiálne našimi hráčmi sú iba Volanakis, Phillips a Vaško. Vo veľmi dobrom svetle sa ukazuje mladučký Volanakis, ktorý má iba 17 rokov. Ak na sebe bude pracovať, môže mať veľkú perspektívu. Takisto aj Phillips je šikovný hráč, ktorý má svoje prednosti,“ dodal 42-ročný kormidelník.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov