Trusa sa vrátil: Čakal som na túto chvíľu

2020-08-10 10:31:30

Len pred šiestimi týždňami nastúpili futbalisti Michaloviec v domácom prostredí proti Trnavčanom a teraz sa s nimi, už pred početnejšou kulisou, stretli na vlastnom štadióne znovu. Kým vtedy to bolo ich záverečné vystúpenie sezóny pred svojimi fanúšikmi, tentoraz so Spartakom otvorili nový prvoligový ročník. Pri pohľade na základné zostavy to však vyzeralo, akoby sa stretli po roku. V porovnaní s predchádzajúcim duelom sa od úvodu na trávniku objavilo v oboch tímoch dovedna iba desať hráčov. Kádre žlto-modrých a červeno-čiernych prešli počas krátkej letnej prestávky veľkou obmenou, dokonca jeden z tej desiatky – stredopoliar Jakub Grič – nastúpil na opačnej strane barikády. Vstup do sezóny lepšie zvládli hostia, ktorí pri Laborci zvíťazili 2:0, keď o svojom triumfe rozhodli už v prvom polčase.

Nezaslúžili si prehrať

Diváci sa ešte ani poriadne nestihli usadiť a už videli úvodný gól. Trnavský Yao skóroval už po 22 sekundách hry! Domáca omladina však nezložila zbrane a snažila sa o vyrovnanie, lenže po chybe v samom závere úvodnej časti hry inkasovala druhý gól z hlavy Vlaska. Skúsenejší hostia už po zmene strán žiadnu drámu nepripustili a bez problémov dokráčali k víťazstvu. Hoci sa Michalovčania v lete výrazne oslabili, predviedli sympatický výkon, za ktorý sa hanbiť nemusia. „Nezaslúžili sme si prehrať,“ začal debatu útočník MFK Zemplín Matej Trusa. „Nalomil nás úvodný gól, ktorý sme inkasovali už po necelej pol minúte hry. Trnavčania získali na sebavedomí a mohli hrať pokojnejšie. To bol jediný okamih, keď ukázali niečo viac ako my. Počas celého zápasu sme boli aktívnejším mužstvom. Nedali sme však góly, preto sme ostali s prázdnymi rukami. Bohužiaľ, taký je futbal. Pokojne sme mali aj tri body, takto nemáme nič,“ povzdychol si.

Ku gólu mu nechýbalo veľa

Sobotňajší duel mal pre Trusu sladko-trpkú príchuť. Radosť z návratu na ligovú scénu prekryl smútok z nešťastnej prehry. Fanúšikovia ešte teraz majú v živej pamäti jeho hororové zranenie, ktoré mu spôsobil v septembri minulého roka Trenčan Kpekawa. Angličan mu zlomil obe holenné kosti na pravej nohe. Po jedenástich mesiacoch opäť zasiahol do súťažného zápasu, s Trnavou odohrali niečo vyše polhodiny. „Veľmi som sa tešil na tento moment, lebo tak dlho bez futbalu som ešte nebol. Vedel som už dopredu, že do zápasu zasiahnem a snažil som sa na to nastaviť aj v hlave. Na túto chvíľu som čakal od doby, keď som sa zranil,“ uviedol stále iba 19-ročný Trusa. Futbalový reštart zvláda výborne, nepociťuje žiadne bolesti ani strach priložiť nohu do tvrdšieho súboja. „Čakal som, že to budem mať v podvedomí. V prípravnom dueli proti Mezőkövesdu som trošku na to myslel, ale teraz to už bolo oveľa lepšie. Som viac opatrný, v hlave to stále mám, ale verím, že to zápasmi odbúram. Noha ma pobolieva jedine vtedy, keď máme ťažšie tréningy alebo pri zmene počasia,“ dodal rodák z Horoviec, ktorý mohol svoj návrat okoreniť aj gólom, lenže jeho hlavičku zneškodnil brankár Rusov.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov