Medzi možnými objavmi sezóny aj naša trojica

2015-07-20 12:00:00

športový portál Sport7.sk zaprógnozoval, ktorá desiatka mladých hráčov vo Fortuna lige môže počas práve začínajúcej sezóny prekvapiť.

V sobotu odštartoval nový ročník Fortuna ligy, ktorý určite objaví množstvo futbalových talentov, o ktorých sme predtým moc nepočuli, veď naša liga vytvára talenty každý rok. Kto môže zažiariť v novej sezóne?

10. Dominik Kunca

Klub: MFK Zemplín Michalovce
Dátum narodenia: 4. 3. 1992
Post: krídlo/útočník

Nováčik z Michaloviec ponúka celý rad mladých neokukaných hráčov, o ktorých väčšina predtým nepočula. No práve najvyššia súťaž im ponúka možnosť sa zviditeľniť. Jedným z takých hráčov je Dominik Kunca, aj keď pri ňom toto konštatovanie až tak úplne neplatí. Kto sa totiž zaujíma o náš futbal, ten o Kuncovi už musel dávno počuť. Prešiel totiž všetkými mládežníckymi reprezentáciami, pričom hlavne v tých nižších kategóriách bol považovaný za veľký talent. No jeho problémom bolo, že sa ho nikdy neodhodlal ukázať v najvyššej súťaži. Až minulý rok to skúsil v Podbrezovej, ale po dvoch odohraných zápasoch sa radšej vrátil do svojich Michaloviec. Tie od neho budú čakať hlavne góly, čo Kunca môže splniť.

9. Lukáš Skovajsa

Klub: AS Trenčín
Dátum narodenia: 27. 3. 1994
Post: obranca

8. Adrián Čermák

Klub: MFK Skalica
Dátum narodenia: 1. 7. 1993
Post: stredopoliar

7. Adam Jakubech

Klub: FC Spartak Trnava
Dátum narodenia: 2. 1. 1997
Post: brankár

6. Damián Bariš

Klub: MFK Skalica
Dátum narodenia: 9. 12. 1994
Post: defenzívny stredopoliar

5. Šimon Kupec

Klub: FC ViOn Zlaté Moravce
Dátum narodenia: 11. 2. 1996
Post: obranca/stredopoliar

4. Jakub Grič

Klub: MFK Zemplín Michalovce
Dátum narodenia: 5. 7. 1996
Post: defenzívny stredopoliar

Grič je ďalším členom bývalej úspešnej Peckovej „17“. Jeho výkony nás zaujali už na domácich ME do 17 rokov, ktoré sme usporiadali pred dvomi rokmi. Za ten čas síce trochu zišiel z očí, keďže druhá liga nie je až tak sledovaná, ale v žiadnom prípade sme naňho nezabudli. Grič je skvelým čističom, ktorého by chcel mať za chrbtom každý tvorca hry. Sami sme zvedaví, aký urobil za ten čas pokrok, ale už prvý zápas v Trenčínom naznačil, že zrejme dobrý, keďže pomohol vypojiť z hry trenčiansky stred poľa, čo bola formácia, ktorá v minulej sezóne rozhodla o titule.

3. Tomáš Komara

Klub: FK Senica
Dátum narodenia: 23. 5. 1994
Post: stredopoliar

2. Matúš Kira

Klub: MFK Zemplín Michalovce
Dátum narodenia: 10. 10. 1994
Post: brankár

Kto by to bol povedal, že raz bude mať Snina dvoch odchovancov na pozíciách brankárskych jednotiek vo Fortuna lige? No kým Ján Mucha je najznámejším brankárom súťaže, Matúš Kira je pre zmenu úplne nové meno na našich ligových trávnikoch. Ale pre slovenský futbal úplne neznámy nie je, keďže je už členom reprezentačnej „21“. V nej ešte nie je vyjasnená pozícia jednotky, ale v tejto chvíli je Kira zrejme najvážnejším kandidátom. Michalovciam pomohol k postupu do najvyššej súťaže a už sa oňho zaujímali aj v Poľsku. No je dobré, že zostal, keďže v tomto ligovom ročníku si môže veľmi pomôcť.

1. László Bénes

Klub: MŠK Žilina
Dátum narodenia: 9. 9. 1997
Post: ofenzívny stredopoliar

 

Zdroj: sport7.sk