Aj v Senici sme vyšli naprázdno

2020-08-15 20:52:16

Michalovské trápenie pokračuje. Ani v treťom zápase novej sezóny sa im nepodarilo zmazať nuly v kolónkach gólov a bodov. Žlto-modrí v sobotu večer vyšli naprázdno v ďalekej Senici, kde prehrali 0:3 a klesli na poslednú priečku prvoligovej tabuľky.

Na Záhorí sa streli mužstvá, ktoré v úvodných dvoch kolách nebodovali a nestrelili ani gól. Aj preto bola vidieť na oboch stranách nervozita a nepresnosť. Šance sa rodili len veľmi ťažko. Prvýkrát sa dostal do šance v 36. minúte Malec, keď zakončil po rýchlom protiútoku, obranca jeho strelu tečoval na roh. Záver polčasu patril Seničanom. V 43. minúte vyskúšal pozornosť brankára Drába spoza 16-ky Moses. Senici to vyšlo v 44. minúte, po peknej akcii Yenneho a centri Nemca zakončil hlavou útočník Malec a strelil tak nielen prvý gól Senice v sezóne, ale aj svoj v senickom drese.

Úvod druhého polčasu začal veľkou trmou-vrmou pred bránou hostí, ale po strelách Maleca a Didiba lopta v sieti neskončila. Potom mal hosťujúci tím loptu viac na svojich kopačkách, hráči sa však do zakončenia nedostali. Seničania si počkali na svoju šancu. Moses využil chybu v rozohrávke Michaloviec, jeho tvrdú strelu brankár iba vyrazil pred Maleca, ktorý sa neulakomil, prihral Piroskovi a pred kapitánom Senice zostala len prázdna brána. Znížiť mohli Michalovčania v 71. minúte, Phillips nepríjemne zahral štandardnú situáciu, Piroska loptu jemne tečoval a brankár Fryšták ju musel vyškriabať na rohový kop. V 78. minúte sa predviedol peknou individuálnou akciou mladík Addo a zakončil ju ešte krajšou strelou do ľavej šibenice. Hostia mohli streliť svoj prvý gól v 88. minúte, po rýchlom protiútoku, ale Sidibé nastrelil len ľavú žrď.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (1:0)

Góly: 44. T. Malec, 68. Piroska, 78. Addo

ŽK: 70. Eneji - 47. M. Kolesár, 53. Phillips, 67. M. Begala, 89. Hirnyi

Rozhodovali: Kráľovič - Roszbeck, Košecký; 837 divákov

FK: Fryšták - Ólafsson, Didiba, J. Nemec, Šalata - Addo - Eneji (79. Marie), Piroska (90. Mašulovič), D. Duda (69. Totka), Yenne - T. Malec

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb - M. Kolesár, Soler, Vovkun, Méndez (79. M. Vojtko) – Neofytidis - Popovits, M. Trusa (66. Hirnyi), M. Begala (89. Rečičár), Phillips (89. Michal Tóth) – Sidibé

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Senice: "Mne sa to dnes hodnotí ľahšie, čakali sme veľmi ťažký zápas, čo sa aj nakoniec potvrdilo. Na našich kopačkách bolo vidieť kŕčovitosť, chceli sme sa opierať o štandardky, z nich sa nám nakoniec nepodarilo skórovať. Po prvom góle to z chlapcov opadlo, druhý polčas sa to v určitých fázach zápasu trochu približovalo k tomu, čo od nich budeme vyžadovať. Chlapcom môžem iba poďakovať za dobre odvedenú robotu, stále nás však čaká veľa práce, aby bol herný prejav taký, ako si my predstavujeme. Tri góly sú pre súpera kruté, taký je ale futbal. Pre nás sú to na psychiku veľmi dôležité tri body."

Jozef Majoroš, tréner Michaloviec: "Výsledok je pre nás trochu krutý. Chýbajú nám skúsenosti, v dnešnom zápase sa to ukázalo. Hrali sme celkom slušne, opäť sme inkasovali góly po individuálnych chybách. V šanciach, ktoré sme si vypracovali chýbala lepšia finálna fáza a kvalita. Musíme dať hlavy hore a pracovať ďalej. Káder sa musí doplniť, bez toho to nepôjde."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 19. augusta o 17.00 hod.: Kalša – Michalovce (2. kolo SC)

Sobota 22. augusta o 19.00 hod.: Michalovce – Zlaté Moravce (4. kolo FL)

Nedeľa 30. augusta o 19.00 hod.: Žilina - Michalovce (5. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov