Brankára Matúša Kiru potešila skvelá atmosféra

2015-07-20 12:00:00

Historická premiéra Michalovčanom v najvyššej súťaži síce nevyšla, ale za predvedený výkon sa určite hanbiť nemusia.

Ak niekto očakával od súboja minuloročného majstra AS Trenčín s nováčikom Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce hru mačky s myšou, musel byť v sobotu večer poriadne zaskočený. "Žlto-modrí" v prvom polčase svojho súpera prevýšili, nevyužili však dobré príležitosti a v závere na to kruto doplatili.

Na Ligu majstrov sa nevyhovárajú

Prvé dejstvo jednoznačne patrilo domácim, ktorých hnal dopredu vypredaný štadión. Postupne ale v koncovke zlyhali Nworah, Turík či Grič. Za brankárom Trenčína Igorom Šemrincom zvonila žrď i brvno. "Veľmi ťažký zápas. Prvý polčas nám vôbec nevyšiel, nezvládli sme to v hlavách. Súper bol lepší, zahodili tam nejaké šance. V druhom polčase sme to už ale boli my. Nakoniec sme vyhrali 1:0, čo je najdôležitejšie. Úspešný vstup do sezóny nás teší," vravel po stretnutí pre profutbal.sk stredopoliar Matúš Bero.

Zverenci trénera Ševelu prvú štyridsaťpäťminútovku doslova prespali a môžu byť radi, že neinkasovali. Natíska sa otázka, či to bolo v dôsledku únavy po náročnom utorkovom zápase so Steauou Bukurešť. "Na to sa určite vyhovárať nechceme. Boli sme pripravení na to, že budeme hrať ligu aj predkolo Ligy majstrov. Určite to nezohralo žiadnu rolu. Sme obhajcom titulu, ostatné mužstvá budú mať proti nám extra motiváciu. Ale my o tom vieme," dodal talentovaný mladík AS Trenčín.


Do každého zápasu so srdcom

Premiéra v najvyššej súťaži Zemplínčanom po hernej stránke vyšla, hoci smolný gól a tesná prehra sú zbytočnou škvrnou na inak výbornom výkone. Potešili hráči i fanúšikovia, ktorí na východe republiky vytvorili skvelú atmosféru. "Plný štadión, bolo to fantastické. Ľudia tu futbal majú radi, ďakujeme im, že nás prišli podporiť. V šatni sme si povedali, že si to ideme užiť. Postupom do prvej ligy sme prepísali históriu. Trenčín je majster, víťaz pohára, v utorok hral Ligu majstrov. Pre nás je to niečo skvelé. Škoda, že to nedopadlo lepšie. Mohli sme udržať aspoň remízu," rozhovoril sa exkluzívne pre profutbal.sk gólman Michaloviec Matúš Kira.

Stále len dvadsaťročný brankár v prvom kole potvrdil svoje kvality. Ojedinelé pokusy Trenčanov zlikvidoval s prehľadom, na gólovú hlavičku Koolwijka nemal nárok. Hoci tvrdí opak... "Stále sa dá urobiť niečo inak. Možno, keby som sa inak postavil. Ťažko povedať. Nebol som v správnom čase na správnom mieste... Gól mrzí, navyše, keď sa človek cíti dobre a inkasuje päť minút pred koncom. Ale ideme ďalej, veď je pred nami ešte 32 kôl," burcuje rodák z Košíc, ktorý sa následne snažil popísať rozdiel medzi prvou a druhou ligou: "V najvyššej súťaži sú len kvalitné tímy, ktoré dokážu potrestať aj tú najmenšiu chybičku. Po celý zápas sme sa vyvarovali chýb, nakoniec rozhodla práve tá najmenšia. Herne sme ale určite neprepadli. V prvej lige sú, samozrejme, kvalitnejší hráči, iný štýl futbalu, rýchlejšia hra. Musíme byť koncentrovaní v každej situácii. To je ten rozdiel."

Keď sme Matúšovi Kirovi oznámili, že druhý nováčik MFK Skalica porazil Ružomberok, šikovný brankár neveril. "Tak to je určite prekvapenie,"poznamenal a na záver pre profutbal.sk doplnil: "Aj my chceme v každom jednom stretnutí bodovať. Cez týždeň sa budeme tvrdo pripravovať na ďalšieho súpera. Do každého zápasu pôjdeme so srdcom."

Zdroj: profutbal.sk

Zdorj videa: AS Trenčín