Všetci Zemplínčania negatívni

2020-08-20 10:40:52

V stredu sa podrobili testom tri kluby Fortuna ligy. Vzorky testov hráčov a realizačných tímov v Dunajskej Strede, v Pohroní a Michalovciach sú negatívne. V sobotu sa tak s určitosťou odohrajú tri zápasy Fortuna ligy. Medzi nimi i šláger v Dunajskej Strede.

Aj v stredu pokračovalo plošné testovanie hráčov a realizačných tímov Fortuna ligy. Testom na ochorenie COVID-19 metódou PCR sa podrobili tímy z Michaloviec, Dunajskej Stredy a Pohronia. Všetky testy boli negatívne.   

„Dobrá správa, ktorá znamená, že tri zápasy 4. kola Fortuna ligy sa s určitosťou odohrajú najbližšiu sobotu. Vo štvrtok je naplánované testovanie tímu FC ViOn Zlaté Moravce. Ak budú aj tam všetky testy negatívne, zápas Michalovce – ViOn sa odohrá v utorok 25.8.2020,“ ozrejmuje výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.   

Doteraz sa plošne testovalo desať klubov Fortuna ligy. Pozitívne prípady boli zaznamenané v dvoch tímoch. Jeden pozitívne testovaný hráč bol v AS Trenčín a jeden v ŠKF Sereď. Ďalších osem tímov má negatívne výsledky. Vo štvrtok je na programe testovanie v Zlatých Moravciach, Slovan Bratislava sa podrobil testom individuálne pred pohárovým zápasom predkola Ligy majstrov. Jedincov, ktorí boli pozitívne testovaní a ich tímy čaká špeciálny program.   

V sobotu tri zápasy Fortuna ligy, medzi nimi aj šláger prvého s druhým   

V sobotu sa s určitosťou odohrajú tri zápasy 4. kola Fortuna ligy. Medzi nimi aj šláger prvých dvoch tímov aktuálnej tabuľky DAC Dunajská Streda – Spartak Trnava.   

„Tímy, ktoré mali negatívne testy, pokračujú v štandardnom programe. Apelujeme na zvýšené dodržiavanie opatrení, ktoré majú v zmysle Manuálu organizácie zápasov Fortuna ligy odporúčací charakter. Zápas Michalovce – ViOn sa v prípade negatívnych výsledkov hráčov Zlatých Moraviec odohrá v utorok 25.8. Ďalšie dva zápasy 4. kola Fortuna ligy sú odložené zatiaľ na neurčito,“ približuje Mertinyák.   

Potvrdený program 4. kola Fortuna ligy   

SOBOTA 22.8.2020   

DAC Dunajská Streda – Spartak Trnava (18:00, Orange Sport) 

FC Nitra – MFK Ružomberok (19:00) 

FK Pohronie – MŠK Žilina (20.00, RTVS)   

Ďalšie zápasy 4. kola Fortuna ligy   

MFK Zemplín Michalovce – ViOn Zlaté Moravce (predbežne 25.8.2020 o 19:00) 

ŠK Slovan Bratislava – FK Senica (odložený na neurčito)

ŠKF Sereď – AS Trenčín (odložený na neurčito)

Zdroj Fortunaliga.sk