MFK Zemplín začína proti majstrovi

2015-07-18 12:00:00

Konečne! Futbaloví fanúšikovia na Zemplíne sa dočkali.

Michalovskí futbalisti vo svojej prvoligovej premiére privítajú aktuálneho majstra a držiteľa Slovenského pohára FK AS Trenčín. V sobotu o 19.00 hod. sa tak čaká plný štadión. Uvidia diváci v historickej premiére od Michalovčanov okrem kvalitného výkonu, dobrého futbalu aj historické body?

Konečne! Futbaloví fanúšikovia na Zemplíne sú v obrovskom očakávaní. Prvýkrát v 103-ročnej histórii futbalu v meste sa v Michalovciach dnes od 19.00 hod. odohrá zápas najvyššej futbalovej súťaže. Futbalisti MFK Zemplín, mimochodom jediný zástupca východného Slovenska vo Fortuna lige, si súpera na úvod nemohli priať ideálnejšieho. Bude ním obhajca majstrovského titulu FK AS Trenčín. Pri Laborci sa tak čaká „plný dom“.

Michalovskí futbaloví fanúšikovia sa dočkali. To, čo sa nepodarilo napríklad kanonierovi Ladislavovi Hurčíkovi, ale aj Karolovi Královi, Jozefa Žarnayovi či Vojtechovi „Belovi“ Juraškovi, podarilo sa partii okolo kapitána Michala Galla. Práve tá vybojovala historický postup Michaloviec do najvyššej súťaže. „Súhlasím s názorom vedenia klubu, že najdôležitejší cieľ je lákať diváka do hľadiska“, zdôraznil michalovský kapitán Michal Gallo, ktorý k ambíciám fortunaligového nováčika dodal. „Je to spôsobené aj výsledkami, keď budú výsledky, budú chodiť na futbal aj ľudia. Keď budú výsledky, v tabuľke budeme vyššie a môžeme byť spokojní. Nekladieme si nejaké ciele, čo sa týka umiestnenia, tým cieľom však určite bude hrať najvyššiu súťaž aj v nasledujúcej sezóne.“

Zverenci trénera Františka Šturmu si pri svojej premiére v najvyššej súťaži lepšieho súpera ani nemohli priať. V sobotu totiž vybehnú na domáci trávnik proti aktuálnemu majstrovi a držiteľovi Slovenského pohára FK AS Trenčín. „Čo o nich povedať? Na každom poste majú kvalitného hráča, inak by titul nezískali. Aj oni však robia chyby a tie môžeme využiť aj my. Trenčína sa určite nebojíme, budeme sa mu snažiť vziať prvé body. Nič mu nedáme zadarmo,“ presvedčivo poznamenal michalovský kapitán. Ten aj so svojimi spoluhráčmi sledoval utorkový zápas druhého predkola Ligy majstrov, v ktorom hráči FK AS podľahli v Žiline (ich štadión je v rekonštrukcii) rumunskému majstrovi Steaui Bukurešť 0:2 (0:0) a s veľkou pravdepodobnosťou tak prišli o šancu postúpiť do tretieho predkola najprestížnejšej mužskej klubovej súťaže. „Zápas Trenčína so Steauou Bukurešť sme sledovali všetci. Čo mi ten duel povedal? Ak chceme bodovať, musíme určite pridať, no ukázal aj to, že Trenčín nie je nezdolateľný,“ podotkol Michal Gallo.  Dali podľa neho Rumuni Michalovčanom recept na prekonanie Trenčanov? „Bolo vidno, že „horeli“ pri centroch a takisto nestíhali v krídelných priestoroch. Možno to takto bude aj dnes,“ s úsmevom na perách uzavrel debatu defenzívny pilier michalovskej obrany.

Zdroj: Denník Korzár