S Trenčínom sme doma smolne remizovali

2020-09-12 22:13:12

Po reprezentačnej prestávke boli v sobotu večer opäť v zápasovej akcii prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V súboji 6. kola Fortuna ligy hostili na domácom trávniku tabuľkového suseda z Trenčína, s ktorým si napokon body podelili, keď remizovali 1:1.

Zápas sa začal vo svižnom tempe, gólové príležitosti však pribúdali iba pomaly. V 9. minúte domáci Ivanov v nádejnej situácii neprekonal Šemrinca. Najväčšiu šancu domácich v prvom polčase mal v 22. minúte Špojlarič, ktorý si ideálne nabehol na Žofčákovu prihrávku, no loptu nasmeroval iba do žŕdky. Trenčania sa už v prvom polčase snažili oživiť hru viacerými striedaniami a v 40. minúte sa dočkali. Obrana domácich nechala priveľa priestoru Čatakovičovi, ktorého prvú strelu brankár Markovič vyrazil, no Vaško neodkopol loptu a trenčiansky útočník ju pohodlne dopravil do bránky - 0:1. Roguljič mohol v závere prvého polčasu zvýšiť náskok hostí, ale jeho prudkú strelu zmaril Markovič.

Druhý polčas bol najmä o snahe domácich o vyrovnanie. Tí sa snažili diktovať hru, ale obrana Trenčína ich držala v bezpečnej vzdialenosti od Šemrincovej bránky. V 72. minúte nevyužil sľubnú príležitosť Špojarič, no v 83. sa domáci dočkali. Po závare v pokutovom území sa k lopte dostal Phillips a z hranice šestnástky zamieril k ľavej žrdi - 1:1. V zostávajúcich minútach sa ešte domáci pokúšali aj o druhý gól, viacero centrovaných lôpt pred Šemrinca však neprinieslo vážnejšiu šancu.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 1:1 (0:1)

Góly: 40. Čatakovič - 83. Phillips

ŽK: 29. Špoljarič, 90. Méndez - 31. Čatakovič

Rozhodovali: Gemzický - Vorel, Tomčík; 312 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - M. Kolesár, Soler, F. Vaško, Méndez - Neofytidis - M. Begala (53. Phillips), Ivanov (83. Popovits), Špoljarič - M. Trusa (83. A. Griger), I. Žofčák (79. Kountouriotis)

AS: Šemrinec – Yem (14. Ligeon), M. Šulek, Kapuadi, Pirinen – El Mahdioui, Corryn (25. Kadák) - Ghali, Roguljič, Azango (18. Comvalius) - Čatakovič (46. Ikoba)

Hlasy trénerov:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Sme sklamaní z výsledku. Väčšiu časť zápasu sme boli dominantní. Hostí sme vysoko napádali, nechceli sme ich nechať hrať. Vypracovali sme si dostatok príležitostí ešte v prvom polčase, nastrelili sme aj žŕdku, no napokon sme inkasovali. Po štvrťhodine hry v druhom polčase išli hráči za víťazstvom, chceli s výsledkom niečo urobiť. Dali sme gól, no mali sme možno aj desať ďalších šancí. Chlapcov musím pochváliť za dnešný výkon."

Stijn Vreven, tréner AS Trenčín: "Z našej strany to bolo zlé, nespoznával som svoje mužstvo. Hrali sme zle po taktickej stránke, náš výkon nebol dobrý. Boli sme zlí v prihrávkach, na lopte. V druhom polčase sme s tým chceli niečo urobiť a hoci sme ukázali aj niečo pozitívne, tak prevažovali tie horšie momenty. Myslím si, že si víťazstvo zaslúžil domáci tím. My si berieme jeden bod a to je viac, než sme si zaslúžili."

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 15. septembra o 16.00 hod.: Kalša – Michalovce (2. kolo SC)

Sobota 19. septembra o 20.00 hod.: Ružomberok – Michalovce (7. kolo FL)

Sobota 26. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Pohronie (8. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov