V Kalši sme potvrdili úlohu favorita

2020-09-15 21:19:50

Michalovskí futbalisti v utorok popoludní vstúpili do nového ročníka pohárovej súťaže Slovnaft Cup. V rámci 2. kola (v tom úvodnom mali ako prvoligista voľný žreb) sa predstavili na ihrisku účastníka tretej ligy Východ TJ Mladosť Kalša, kde po tuhom boji napokon triumfovali 2:1. V nasledujúcom kole pohára ich bude čakať zemplínske derby vo Vranove nad Topľou, termín tohto zápasu ešte nie je známy.

Kalšania síce hneď v úvode zahrávali prvý rohový kop, ale potom už prevzali iniciatívu do rúk favorizovaní hostia, ktorí sa usadili na polovici domácich a už v 5. minúte ich mohol poslať do vedenia Kountouriotis, ktorý však zblízka neusmernil prízemný center Phillipsa do siete. V 21. minúte sa už Michalovčania radovali, Špoljarič poslal dlhý nákop na Popovitsa, brankár Pella proti nemu chybne vybehol, čo grécky krídelník využil na pohodlné otvorenie skóre - 0:1. Po polhodine hry hlavičkoval po priamom kope Popovitsa nad Vaško. Domáci sa osmelili v závere polčasu a hneď aj mohli vyrovnať, po rohu Nováka však zakončil Šuľák iba do žrde. V 39. minúte Phillipsovu tvrdú strelu vyrazil Pella a rovnaká situácia sa zopakovala o minútu aj na druhej strane, Novákovu jedovku vyboxoval Dráb.

Krátko po zmene strán hlavičku Vovkuna zo sľubnej pozície zblokovala domáca obrana na rohový kop a vzápätí nebezpečne pálil z voleja Kountouriotis, ale nepresne. S pribúdajúcimi minútami začali čoraz viac hroziť aj Kalšania a v 65. minúte sa dočkali. Na rohový kop Krakovského si najvyššie vyskočil Kolbas a hrajúci lodivod treťoligistu hlavou vyrovnal na 1:1. Tento moment vlial domácim do žíl ešte viac energie, ale žiadnu ďalšiu tutovku si už nevypracovali. Naopak, v závere prišli chvíle hostí. S prvou strelou Phillipsa si ešte Pella poradil, ale na krásne zakončenie Panamčana z 87. minúty už nemal nárok - 1:2. Triumf Michaloviec mohol v nadstavení hneď dvakrát spečatiť Trusa, ale vo veľkých šanciach nepochodil.

TJ Mladosť Kalša - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:1)

do 3. kola postúpil MFK Zemplín

Góly: 65. J. Kolbas - 21. Popovits, 87. Phillips

ŽK: 57. Pástor (Kalša)

Rozhodovali: Gemzický - Ádám, Mihalík; 490 divákov

TJ MLADOSŤ: Pella - Kolek (89. Pilipčuk), Pav. Šuľák, P. Krakovský, Kražel - E. Seman, Pástor (80. Šalagovič), J. Kolbas, J. Capík - J. Novák (67. Zeher), Š. Majerník

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb - Siopis, F. Vaško, Vovkun, M. Vojtko - Neofytidis - Phillips, Špoljarič (70. Soler), Kountouriotis (65. Ivanov), Popovits - A. Griger (65. M. Trusa)

Tréner Jozef Majoroš: „Bol to slušný zápas. Kalša má skúsené mužstvo, vo svojich radoch má plno hráčov, ktorí hrali prvú či druhú ligu, preto sme vedeli, že to nebude ľahké. Aj keď už toľko nevládzu, ukázali, že futbal stále hrať vedia. Domáci sa na nás vytiahli, vo výbornej atmosfére bolo pre nich radosť hrať. Nečakali sme však, že to bude až také dramatické, ale prišli sme do Kalše po postup a ten sme aj dosiahli.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 19. septembra o 20.00 hod.: Ružomberok – Michalovce (7. kolo FL)

Sobota 26. septembra o 19.00 hod.: Michalovce – Pohronie (8. kolo FL)

Sobota 3. októbra o 19.00 hod.: Sereď - Michalovce (9. kolo FL, v Zlatých Moravciach)

Foto: Róbert Andrejov