Matchday: Ružomberok - Zemplín

2020-09-19 11:33:06

Milí fanúšikovia!

Dnes, teda v sobotu 19.septembra 2020 pokračuje Fortuna liga siedmym kolom. Proti sebe nastúpia MFK Ružomberok a MFK Zemplín Michalovce od 20:00 hod. pod umelým osvetlením.

Sobotňajší program 7. kola Fortuna ligy uzavrie zápas tabuľkových susedov, ktorí v minulej sezóne účinkovali v skupine o titul, ale vstup do nového ročníka im zatiaľ nevychádza.

Ružomberok je na desiatom mieste, Michalovce na jedenástom, majú po štyri body. Liptáci sú spolu s Trenčínom jediné tímy, ktoré vo Fortuna lige 2020/21 ešte nevyhrali.

Všetky tri doterajšie domáce stretnutia Ružomberka sa skončili remízou. Zverenci Jána Haspru aj v minulej sezóne dosiahli najviac nerozhodných výsledkov (11), z toho 7 na svojom štadióne.

Zemplínčania ako jediní vo Fortuna lige 2020/21 ešte nebodovali na ihriskách súperov.

Michalovce od svojho vstupu medzi slovenskú elitu v sezóne 2015/16 nad Ružomberkom vo Fortuna lige ešte nevyhrali. Doterajšia vzájomná bilancia dnešných súperov je 9 víťazstiev Ružomberka a 7 remíz. Z deviatich zápasov, ktoré sa hrali v Ružomberku, vyhrali Liptáci 5, štyri sa skončili remízou.

Oba tímy majú po jednom dvojgólovom strelcovi – Ružomberok Jána Masla a Michalovce Ricarda Phillipsa. Stredopoliar Ružomberka Adam Brenkus má na konte najviac presných prihrávok do pokutového územia vo Fortuna lige (33). Obranca Liptákov Mário Mrva vyhral druhý najväčší počet defenzívnych súbojov (53) po Matejovi Moškovi zo Zlatých Moraviec (56). Stopér Ružomberka Ján Maslo vyhral druhý najväčší počet hlavičkových súbojov (33) spolu s bývalým spoluhráčom, dnes hráčom DAC Dominikom Kružliakom. Lídrom v tejto štatistike je Filip Balaj z ViOnu (54).

Obe mužstvá postúpili v utorok do 3. kola Slovnaft Cupu. Ružomberok vyhral v Lipanoch (III. liga Východ) 4:0, Michalovce v Kalši (III. liga Východ) 2:1.

Predpokladaná zostava Zemplína v Ružomberku:
Markovic - Siopis, Soler, Vaško, Mendez, Neofytidis, Begala, Ivanov, Spoljaric, Phillips, Trusa

MFK Ružomberok vs. MFK Zemplín Michalovce

Fortuna liga, 7.kolo, Sobota 19.september 2020, 20:00 hod.

Stretnutie môžete sledovať v priamom prenose v televízii na Dvojke od 19:50 hod.

Zemplín do toho !!!

Foto: Robo Andrejov