So Žilinou sme nezaváhali a záchranili sme sa!

2016-05-20 12:00:00

Michalovskí futbalisti zdolali "šošonov" 3:0 a v prvej lige si zahrajú aj v ďalšej sezóne.

Michalovskí futbalisti úspešne zvládli záchranárske boje v prvej lige! Vo svojom záverečnom zápase tejto sezóny po výbornom výkone zdolali na vlastnom štadióne vo skvelej atmosfére silný žilinský tím rozdielom triedy 3:0! V konečnom účtovaní majú pred vypadávajúcou Skalicou náskok piatich bodov, keďže Záhoráci prehrali v poslednom dueli v Trenčíne 1:2. Žlto-modrí tak vo svojej premiérovej sezóne medzi slovenskou elitou obsadili jedenástu priečku.

V Michalovciach to bola parádna rozlúčka s týmto fortunaligovým ročníkom. Hral sa výborný ofenzívny futbal, bolo množstvo šancí, padli tri krásne góly a nechýbalo ani vylúčenie i "zemplínske" vlny. Kto prišiel, neoľutoval.

Zvlášť v úvodnom dejstve hry sa útoky prelievali z jednej strany na druhú. V 9. minúte po Lukičovej uličke tesne minul bránu Kunca a o dve minúty nato exmichalovský Škvarka nastrelil iba padajúceho Kelemena. Vzápätí z dobrej pozície netrafil domácu bránu Hlohovský a na opačnej strane po ďalšej peknej Lukičovej prihrávke Kunca napálil loptu iba do Mandousa. V 19. minúte po nacvičenom signáli poslal Hlohovský z priameho kopu loptu rovno na hlavu Králika, ktorý opečiatkoval brvno. Krátko po polhodine hry vybojovali domáci loptu v stredovom kruhu, od Koscelníka sa dostala až ku Kuncovi, ktorý po úniku nekompromisne rozvlnil sieť - 1:0. V 40. minúte michalovské tribúny burácali znova. Po rohovom kope Danka sa presadil na zadnej žrdi pripravený Koscelník a bolo už 2:0. Ešte do prestávky mohli "šošoni" znížiť, ale po Maboukovom centri najprv Hlohovský hlavičkoval iba do žrde a následnú dorážku Káčera zo štyroch metrov zázračne zneškodnil Kelemen. A úplne na konci vyškriabal spod brvna aj hlavičku Švejdíka.


Aj v druhom polčase sa bolo načo pozerať. Domáci povzbudení dvoma gólmi hrali s chuťou a s výsledkom sa snažili niečo urobiť aj hostia. V 53. minúte sa po rýchlom brejku dostal do zakončenia Danko, no s jeho pokusom si poradil gólman Mandous. O dvanásť minút neskôr stiahol Kuncu, ktorý sa dostával do samostatného nájazdu, ešte pred šestnástkou stopér Švejdík a uvidel červenú kartu. Z následného priameho kopu tesne minul šibenicu žilinskej brány Serečin. Krátko nato predviedli domáci krásnu kombinačnú akciu: po osi Serečin - Bayón - Koscelník sa posledne menovaný ocitol sám zoči-voči Mandousovi, ale jeho strela po zemi išla vedľa. Michalovania počas presilovky kontrolovali vývoj stretnutia a v 74. minúte spálil ďalšiu šancu Kunca, ktorého strelu vyrazil brankár na roh. Na opačnej strane Michlíkova technická strela skončila na brvne. V 81. minúte nový muž na ihrisku Hamuľak poriadne prevetral rukavice Mandousa, ktorý jeho strelu vyrazil iba pred seba a Kunca ju pohotovo poslal do siete - 3:0. V závere to ešte netradične hlavou skúšal agilný Kunca, ale hetrik mu dopriaty nebol.


MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 3:0 (2:0)

Góly: 33. a 81. D. Kunca, 40. M. Koscelník

ŽK: 35. Morlacchi, 64. Sviarchynski (Michalovce)

ČK: 65. Švejdík (Žilina)

Rozhodovali: Pavlík - Lieskovský, Pozor, 2984 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Sviarchynski, Khubutia, Morlacchi, Šimčák - T. Sedlák - F. Serečin (79. M. Hamuľak), S. Danko (84. Grič), Lukič (59. Bayón), M. Koscelník - D. Kunca

MŠK: Mandous - Mabouka, Švejdík, Králik, Letič - Diaz, Škvarka, Káčer - Špalek, Haskič (39. Michlík), F. Hlohovský (67. T. Hučko)