Na úvod duel nováčika s majstrom

2015-07-17 12:00:00

František Šturma: "Určite sa nebojíme nikoho, s každým chceme odohrať vyrovnané stretnutie. Favoritom budú v sobotu hráči AS, my nemáme čo stratiť"

Ouvertúra nového ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže ponúka aj zaujímavý súboj MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín, ktorý je na programe v sobotu 18. júla od 19.00 h. Pôjde o zápas nováčika Fortuna ligy a jediného zástupcu z východu SR proti úradujúcemu majstrovi spod Čákovho hradu.

"Žreb je ťažký, vyberať si nemôžeme. Každý súper a každý duel budú náročné. Teraz sa nepozerám na to, kedy máme Trenčín, Slovan či ďalších protivníkov. Ideme od zápasu k zápasu. Ku všetkým budeme pristupovať s pokorou, no nie so strachom. Určite sa nebojíme nikoho, s každým chceme odohrať vyrovnané stretnutie. Musíme produkovať to, na čo máme. Nemôžeme hrať úplne ofenzívny futbal, aký sme predvádzali v druhej lige," uviedol český kormidelník Michaloviec František Šturma, ktorý na margo trenčianskeho súpera a držiteľa double (triumf v lige i Slovnaft Cupe, pozn.) z uplynulej sezóny ešte skonštatoval: "Trenčín je ostatným majstrom, to hovorí za všetko. Spolu so Žilinou a Slovanom Bratislava bude zrejme tvrdiť muziku na čele tabuľky. Favoritom budú v sobotu hráči AS, my nemáme čo stratiť." Svoj názor pridal aj obranca a kapitán Zemplínčanov Michal Gallo: "Už sa nevieme dočkať, na úvodný duel sa tešíme. Trenčín je momentálne najlepšie mužstvo na Slovensku, môžeme sa proti nemu ukázať. Očakávam behavý futbal, náročný zápas po psychickej i fyzickej stránke. Spokojný budem so ziskom bodov."

Kouč trenčianskeho mužstva Martin Ševela poznamenal, že podľa jeho informácii by mal byť v Michalovciach vypredaný štadión. "Hráči MFK Zemplín majú k dispozícii pekný štadión a dobré ihrisko. Verím, že bude zaplnené hľadisko, diváci si v sobotu nájdu cestu na tento úvodný súboj vo Fortuna lige." Kormidelník AS víta vysokú návštevnosť. "Keď sa medzi štyrmi očami rozprávam s našimi hráčmi, tvrdia, že sa im hrá nielen doma, ale aj vonku lepšie pred väčším počtom divákov ako v komornom prostredí. To sme si v Trenčíne prešli a videli aj v európskych pohároch. Pokiaľ my prilákame väčší počet ľudí do hľadiska, je to aj motivácia pre mojich zverencov. Hráči majú v zápase na chrbte svoje mená, predávajú aj sami seba," doplnil 39-ročný tréner Martin Ševela.

SITA