Dve vylúčenia, dve penalty a cenná remíza

2020-10-03 21:08:48

Prvý bod na súperovom trávniku v tomto ročníku získali michalovskí futbalisti. V súboji 9. kola Fortuna ligy remizovali na trávniku Zlatých Moraviec so Sereďou 1:1, keď oba góly padli z pokutových kopov. Pre žlto-modrých má bod veľkú cenu, pretože duel dohrávali bez dvojice vylúčených hráčov Popovitsa a Phillipsa.

Úvod zápasu bol z oboch strán opatrný, ako prví pohrozili až v 11. minúte domáci, keď Iván spätnou prihrávkou našiel voľného Duranského, ktorého strelu skvele zneškodnil Markovič. Hra bola naďalej vyrovnaná, v 19. minúte sa dostali do súperovej šestnástky aj Michalovčania a Djiby Ba fauloval Špoljariča. Rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý bezpečne premenil kapitán Žofčák - 0:1. Domáci mohli rýchlo odpovedať, ale Jureškin v päťke nedočiahol na dobrú prihrávku od Hučka. V 31. minúte mali hostia obrovskú šancu zveľadiť svoj náskok, po Žofčákovej prihrávke v čistej šanci poslal Phillips loptu mimo brány. O sedem minút napriahol Bušnja a Markovič sa opäť vyznamenal. Do kabín tak išli spokojnejší hráči MFK Zemplín.

Po zmene strán začali lepšie domáci a v 51. minúte po rohovom kope Ivána nastala poriadna trma-vrma v michalovskom malom "vápne", Popovits podľa rozhodcu zahral na bránkovej čiare rukou a prišiel dvojitý trest - červená karta pre gréckeho krídelníka a premenená Ivánova penalta, ktorej smer Markovič síce vystihol, ale nedokázal ju zneškodniť - 1:1. Po tomto momente sa domáci usadili na polovicu súpera a Michalovciam sa otvorili možnosti na rýchle brejky. Po jednom z nich dobrú Žofčákovu strelu vyrazil Yakubu pred Trusu a poradil si aj s jeho dorážkou. V 68. minúte prišlo druhé vylúčenie pre MFK Zemplín, po druhej žltej karte sa musel z ihriska porúčať aj Phillips. Hostia sa úplne zatiahli a Sereďčania iba márne búšili do ich obrany. Výborný Markovič si poradil so strelami Bušnju i Šumského, neujali sa ani dve hlavičky Slaninku. Obetaví Zemplínčania napokon vydolovali bod za remízu 1:1

ŠKF Sereď - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)

Góly: 53. Iván (11 m) - 20. I. Žofčák (11 m)

ŽK: 13. Méndez, 27. Phillips (obaja Michalovce)

ČK: 51. Popovits, 68. Phillips (obaja Michalovce)

Rozhodovali: Mastiš - Štrbo, Poláček; bez divákov

ŠKF: Yakubu – Morong, Čelikovič, Djiby Ba (46. Slaninka), T. Hučko – Duranski (79. Mečiar), Šumský - Iván, Bušnja, Jureškin (71. D. Potoma) - Špehar (34. Pankaričan)

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - M. Kolesár, Soler, F. Vaško, Méndez - Neofytidis - Phillips, I. Žofčák (90. Kountouriotis), Špoljarič, Popovits - M. Trusa (76. Siopis)

Hlasy trénerov:

Peter Léránt, tréner Serede: "Veľké sklamanie. V dobrom prvom polčase sme mali rozhodnúť zápas v náš prospech. Podľa mňa červené karty sedeli, akurát, že nám to viac uškodilo ako pomohlo. Ťažko sa mi hodnotí toto stretnutia. Súper vyťažil z minima maximum."

Jozef Majoroš, tréner Michaloviec: "Musím chlapcov pochváliť za veľmi dobrý taktický výkon. Škoda, že sme nedokázali zvýšiť na 2:0, mohli sme brať aj tri body. Pokiaľ však nebudeme premieňať šance, ťažko budeme naplno bodovať. Situácia pred penaltou bola ruka domáceho hráča. V oslabení sme už ťažko vpredu mohli niečo vymyslieť."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 17. októbra o 17.00 hod.: Michalovce – Dunajská Streda (10. kolo FL)

Streda 21. októbra o 14.30 hod.: Rovinka - Michalovce (4. kolo SC)

Sobota 24. októbra o 17.00 hod.: Nitra – Michalovce (11. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov