V novej sezóne na lavičke štyria zahraniční tréneri

2015-07-15 12:00:00

V porovnaní s koncom uplynulej sezóny štyri zmeny na poste hlavného trénera v tímoch Fortuna ligy.

Pred štartom nastávajúceho ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, ktorý sa začne v sobotu 18. júla, sú v ôsmich z dvanástich mužstiev hlavní tréneri zo Slovenska. V menoslove figurujú aj štyria zahraniční kormidelníci: Nemec s chorvátskymi koreňmi Tomislav Marič sedí na lavičke FC DAC 1904 Dunajská Streda, Macedónčan Milko Gjurovski je lodivodom FC ViOn Zlaté Moravce, českí kormidelníci František Šturma (MFK Zemplín Michalovce) a Aleš Křeček (MFK Skalica) povedú tímy dvoch nováčikov.

V porovnaní s koncom uplynulého súťažného ročníka zostala z účastníkov Fortuna ligy 2015/2016 v pozícii hlavných osmička koučov: Martin Ševela (Trenčín), Adrián Guľa (Žilina), Dušan Tittel (Slovan Bratislava), Juraj Jarábek (Trnava), Eduard Pagáč (Senica), Ivan Galád (Ružomberok), Tomislav Marič (Dunajská Streda) a v mužstve nováčika z Michaloviec František Šturma, ktorý s tímom triumfoval v II. lige. Počas letnej prestávky prišlo na lavičkách k zmene v štyroch kluboch. Deviaty tím minulého ročníka Spartak Myjava prevzal Norbert Hrnčár (vystriedal Petra Gergelyho), na lavičku 10. mužstva uplynulej sezóny FC ViOn Zlaté Moravce si sadol Milko Gjurovski (nahradil Branislava Mráza, ktorý sa stal asistentom trénera v Spartaku Trnava), predposledný 11. tím ročníka 2014/2015 ŽP Šport Podbrezová po Branislavovi Benkovi (prešiel na pozíciu asistenta trénera) bude mať na starosti Zdenko Frťala. Druhého nováčika MFK Skalica povedie Aleš Křeček namiesto Štefana Horného, ktorý dostal "Záhorákov" medzi elitu.

Prehľad hlavných trénerov v dvanástich tímoch pred začiatkom nového ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2015/2016 (kluby sú uvedené podľa poradia v tabuľke z uplynulej sezóny, na záver sú dvaja postupujúci z II. ligy - nováčikovia MFK Zemplín Michalovce a MFK Skalica):

AS Trenčín: Martin Ševela (nemá UEFA Pro - licenciu, oficiálne v zápisoch o stretnutí je vedený ako tréner Ivan Vrabec)
MŠK Žilina: Adrián Guľa
ŠK Slovan Bratislava: Dušan Tittel (šéf realizačného tímu /nemá UEFA Pro - licenciu/, oficiálne v zápisoch o stretnutí je vedený ako tréner Ján Švehlík)
FC Spartak Trnava: Juraj Jarábek
FK Senica: Eduard Pagáč
MFK Ružomberok: Ivan Galád
FC DAC 1904 Dunajská Streda: Tomislav Marič (Nem.)
Spartak Myjava: Norbert Hrnčár
FC ViOn Zlaté Moravce: Milko Gjurovski (Maced.)
ŽP Šport Podbrezová: Zdenko Frťala
MFK Zemplín Michalovce: František Šturma (ČR)
MFK Skalica: Aleš Křeček (ČR)

SITA