Pod Zoborom sme remizovali 1:1

2020-10-24 18:53:01

Druhýkrát po sebe dokázali michalovskí futbalisti zaknihovať na súperovom trávniku výsledok 1:1. Po tom, čo remizovali v Zlatých Moravciach so Sereďou sa im podarilo zabodovať aj v zápase 11. kola Fortuna ligy v Nitre. A znovu skórovali z pokutového kopu, ktorý tentoraz pri absencii kapitána Igora Žofčáka premenil Ismar Tandir, čím si otvoril gólový účet v žlto-modrom drese.

Do zápasu lepšie vstúpila domáca Nitra, ktorá sa už v 10. minúte dostala do vedenia. Po nádhernej akcii Faška sa z vnútra pokutového územia presadil strelecky disponovaný Gatarič. Hostia z východu mohli odpovedať v 21. minúte, avšak Taiwo po krásnom uvoľnení na hranici šestnástky následne pálil iba do brankára Šípoša. Nitrania pohrozili aj v 28. minúte, keď Gatarič zoči-voči Markovičovi neskóroval. Brankárovi Michaloviec výrazne vypomohol obranca Vojtko, ktorý ho zastúpil na brankovej čiare. Po polhodine hry sa domáci Chobot výborne zbavil brániaceho Kolesára, ale následné zakončenie mu vôbec nevyšlo a jeho tvrdá strela z dobrej pozície smerovala vysoko nad. Keď sa už zdalo, že na prestávku pôjde spokojnejšia Nitra, hostia nečakane udreli. Po chybe Podhorina sa dostal za nitriansku obranu Trusa, ktorý bol však v gólovej šanci v šestnástke faulovaný, a tak hlavný rozhodca okamžite ukázal na biely bod. Šípoš síce vystihol smer Tandirovej strely, no gólu nezabránil a bolo 1:1.

Na začiatku druhého polčasu sa nádejnou technickou strelou z vnútra šestnástky prezentoval Gatarič. Tá však zmenu skóre nepriniesla. V ďalšom priebehu sa už hra odvíjala väčšinou medzi šestnástkami. Oba tímy kládli dôraz na poctivú defenzívu a tak aj šance sa rodili pomenej. V 74. minúte zaujala krásna strela striedajúceho Popovitsa, ale aj bravúrna robinsonáda reprezentačného gólmana Slovenska do 21 rokov Šípoša. Súboj medzi Nitrou a Michalovcami spel do patového konca. V závere sa oba tímy zvýšenou ofenzívnou aktivitou ešte snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no v koncovke na oboch stranách chýbala väčšia kvalita. Po remíze 1:1 sa tak body pod Zoborom spravodlivo delili.

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)

Góly: 10. Gatarič - 43. Tandir (11 m)

ŽK: 43. Podhorin, 62. M. Adamec, 83. Kolčák - 59. Soler

Rozhodovali: Smolák - Pozor, Čajka; bez divákov

FC: Šípoš - Kuník, Podhorin, Kolčák, Magda - Mustafič, M. Adamec - Gatarič, Faško, Chobot (81. Danek) - Vrábel (71. Franko)

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - M. Kolesár, Soler, F. Vaško, M. Vojtko - M. Bednár - Phillips, Neofytidis, Taiwo (72. Popovits) - M. Trusa (86. Ivanov), Tandir

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 31. októbra o 17.00 hod.: Trnava – Michalovce (12. kolo)

Sobota 7. novembra o 17.00 hod.: Michalovce – Slovan Bratislava (13. kolo)

Sobota 21. novembra o 14.00 hod.: Michalovce - Senica (14. kolo)

Foto: TASR