Trnava dobytá, hrdinom zápasu Taiwo

2020-10-31 19:07:11

Skvelý výsledok zaknihovali v sobotu večer na Štadióne Antona Malatinského v Trnave futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V dueli 12. kola Fortuna ligy zvíťazili na pôde Spartaka 2:1, keď strojcom triumfu žlto-modrých bol dvojgólový Nigérijčan Abdulrahman Taiwo, pre ktorého to boli prvé zásahy v našom drese. Zverenci kormidelníka Jozefa Majoroša sa vďaka tomuto trojbodovému zisku posunuli v tabuľke na deviatu priečku.

Domáci kopali v úvode tri rohové kopy, z ktorých však nič nevyťažili. V 5. minúte mali výhodu priameho kopu, z ktorého však bránu hostí neohrozili. Hostia pohrozili v 9. minúte, ale strela kapitána Bednára išla priamo do rúk Rusova. V 13. minúte najskôr strela Bukatu a vzápätí Vlaska neprešla cez michalovskú obranu. Hostia sa po zisku lopty pokúšali o nebezpečné kontry, no ich snaha končila pred 16-kou. V 19. minúte Yao po priťuknutí lopty Yusufom minul bránu Zemplína. Ďalšie dve príležitosti mali domáci, v 25. minúte, keď Vlasko nedôrazne zakončil a o chvíľu Savvidis krížnou strelou minul bránu hostí. V 40. minúte z otočky prestrelil Yusuf a do polčasu sa už nič mimoriadne na ihrisku nestalo.

V druhom polčase v 46. minúte Bukata z priameho kopu poslal loptu priamo na brankára Markoviča. V 48. minúte po centri Ivanova hlavou prekonal domáceho Rusova Taiwo - 0:1. Hostí gól povzbudil a v ďalšom priebehu si s prehľadom udržiavali územnú prevahu. V 62. minúte vystrelil z priameho kopu vedľa brány striedajúci Pačinda. Hostia svoje vedenie zvýšili v 65. minúte, keď opäť Taiwo z uhla prestrelil Rusova. Hostia zápas dohrávali v pohode, naopak domáci nič poriadne nevymysleli a tretíkrát doma prehrali a budú mať nad čím rozmýšľať. Už v nadstavenom čase faul hosťujúceho hráča priniesol domácim aspoň pokutový kop, z ktorého Vlasko uzavrel skóre dnešného stretnutia na 1:2.

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:0)

Góly: 90+. Vlasko (11 m) - 48. a 65. Taiwo

ŽK: 30. Vlasko, 72. Savvidis - 14. Siopis, 63. Soler

Rozhodovali: Gemzický - Tomčík, Straka; bez divákov

FC SPARTAK: D. Rusov – Jónsson (73. M. Turňa), Grič, Anthony, Tsaousis – Cabral (53. P. Kolesár), Bukata (53. Tumma), Savvidis, Yusuf (71. S. Olejník), Yao (53. E. Pačinda) – Vlasko

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - Siopis, Soler, F. Vaško, M. Vojtko – Špoljarič (46. M. Begala) – Phillips, M. Bednár, Ivanov (80. M. Trusa), Taiwo (90+. Hirnyi) – Tandir

Hlasy trénerov:

Norber Hrnčár, tréner Trnavy: "V prvom polčase sme sa dostali do niekoľkých zaujímavých šancí, ktoré sme ale nepremenili. O našej prehre rozhodla nekoncentrovanosť pri prvom góle do postavenej obrany. Potom to bolo z našej strany iba o chcení a kŕčovitosti a hostia svoje víťazstvo uhrali dobrou defenzívnou hrou."

Jozef Majoroš, tréner Michaloviec: " V prvom rade chcem zablahoželať chlapcom k víťazstvu a k výkonu. Naše víťazstvo bolo zaslúžené, v defenzíve sme pracovali kompaktne, domácich sme držali ďaleko od brány a nepúšťali ich do šancí. Pri šanci Vlaska nás podržal Markovič, inak Trnava nemala veľa šancí. V druhom polčase sme pokračovali v defenzíve a naskytla sa nám šanca, ktorú sme Taiwom premenili. Tešíme sa, že máme tri body a ideme ďalej pracovať."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 7. novembra o 17.00 hod.: Michalovce – Slovan Bratislava (13. kolo)

Sobota 21. novembra o 14.00 hod.: Michalovce – Senica (14. kolo)

Sobota 28. novembra o 14.00 hod.: Zlaté Moravce - Michalovce (15. kolo)

Foto: facebook FC Spartak Trnava