Aj bez 5-tich hráčov Zemplín porazil Trnavu

2020-11-01 22:36:39

Keď v novembri minulého roku nastúpil Jozef Majoroš po Antonovi Šoltisovi na post hlavného trénera MFK Zemplín Michalovce, vyhral hneď prvý zápas vonku (v Myjave proti Seredi 2:0).

Písal sa 30. november 2019. Vtedy ešte určite netušil, že to bude na dlhé mesiace jeho jediný trojbodový úlovok zo súperovej pôdy. V nasledujúcich dvanástich vystúpeniach mimo svojho stánku na víťazstvo čakal márne.

Po 336 dňoch sa však dočkal. So svojimi zverencami v posledný októbrový deň dobyl trnavské hradby. Na Štadióne Antona Malatinského triumfovali žlto-modrí 2:1. Prekvapujúco, ale zaslúžene.

Domácich pustili do jedinej šance
„Z týchto bodov máme veľkú radosť, lebo vonku sme naposledy vyhrali ešte poriadne dávno. Chlapcom blahoželám, víťazstvu išli naproti. Je to však už za nami, musíme sa už pozerať dopredu a dobre prichystať na najbližšiu sobotu, kedy budeme hostiť majstrovský Slovan,“ začal debatu Jozef Majoroš, ktorý mužstvo za výkon v slovenskom Ríme pochválil.

„Hlavne v defenzíve hrali chlapci kompaktne a nedali domácim žiadny priestor. Trnavu pustili možno do jednej väčšej šance, v ktorej sa ešte v prvom polčase ocitol Vlasko, ale podržal nás brankár Markovič. Inak nemal súper žiadnu tutovku.“

Všetko podstatné sa udialo po prestávke. Najprv v 48. minúte dal Taiwo hlavou úvodný gól a o sedemnásť minút pridal zblízka aj druhý.

Domáci sa zmohli už len na kozmetickú úpravu výsledku v tretej minúte nadstaveného času, keď sa z pokutového kopu presadil Vlasko.

„Trošku ma ten gól mrzí, pretože penalta vôbec nemala byť. Som však rád, že sme dali sme dva góly, okrem nich sme mali ešte ďalšie náznaky striel či šancí,“ pokračoval košický rodák.

Novici zapadli výborne
Už to nie sú vonku tie Michalovce z úvodu sezóny. Výborne pracujú v defenzíve, vedia podržať loptu a nebezpeční sú aj v ofenzíve. Čo je však dôležitejšie, už nerobia detinské chyby a začali dávať aj góly.

„Aj predošlých súbojoch sme sa snažili ušiť správnu taktiku na domáce tímy, ale nie vždy nám to vychádzalo. Teraz sme podali výborný defenzívny výkon a vyvarovali sa veľkých hrúbok. Keď nedostaneme prvý gól, tak naše šance na dobrý výsledok stúpajú, lebo ofenzívnu silu máme veľkú. Sme schopní v každom zápase skórovať.“

Do mužstva rýchlo zapadli aj najnovšie posily MFK Zemplín. Pred týždňom sa presadil Tandir, teraz dvakrát Taiwo a kvalitné výkony podáva aj Bednár.

„Tandira a Taiwa sme do tímu brali nato, aby nám pomohli svojimi útočnými schopnosťami a zobrali na seba zodpovednosť v ofenzíve. Takisto Bednár je prínosom, skvalitnil hlavne našu defenzívnu činnosť,“ konštatoval Majoroš, ktorý sa v Trnave musel vysporiadať s absenciou až piatich hráčov – Žofčáka, Neofytidisa, Kountouriotisa, M. Kolesára a Popovitsa.

„Kolesár má problém so svalom, ďalší traja tiež vypadli pre zdravotné problémy a Popovits dostal deň pred zápasom teplotu, tak odišiel domov. Zvýšené teploty mali aj Hirnij a Špoljarič, ale pred odchodom na zápas mali negatívne výsledky na koronavírus, preto verím, že išlo len o prechladenie.“

Zdroj: https://sport.sme.sk/c/22524305/michalovce-zdolali-spartak-trnava-sobota-review.html