Hráči Zemplína pozitívne testovaní, hrať so Slovanom sa aj tak bude

2020-11-06 14:39:37

Tlačová správa, 6.11.2020

Pred víkendovým zápasom Zemplína so Slovanom sa aj v našom tíme vyskytli pozitívne prípady s ochorením COVID-19.

Cez víkend sa celoslovenského testovania v odberných miestach zúčastnili aj hráči aj realizačný tím MFK Zemplín Michalovce. V tomto týždni sa uskutočnili ďalšie dve interné testovania na náklady klubu. Všetky tieto tri testovania odhalili u futbalistov viacero pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19. Vedenie MFK Zemplín Michalovce postupovalo podľa prijatého manuálu ÚLK k organizácii zápasov. Všetci pozitívni futbalisti okamžite nastúpili do domácej 10-dňovej karantény.

Aktuálna súpiska Zemplína predstavuje 30 futbalistov. Manuál ÚLK k organizácii zápasov povoľuje zorganizovanie zápasu s minimálnym počtom 13 hráčov do poľa  a 1 brankár. 

MFK Zemplín Michalovce túto podmienku spĺňa a preto sa stretnutie 13.kola medzi MFK Zemplín Michalovce a ŠK Slovan Bratislava uskutoční v pôvodnom termíne, teda v sobotu 7.11.2020 od 17:00 hod. na štadióne v Michalovciach.

Na tento zápas tak Zemplín nastúpi oslabený, bez viacerých hráčov základnej zostavy. Trénerovi nebude k dispozícii ani jeden stopér. Súčasťou súpisky tak pre tento zápas budú aj piati dorastenci z akadémie Zemplína, ktorí v mužskom futbale odohrali presne 31 minút.

Vedenie klubu sa snažilo s vedením ŠK Slovan Bratislava dohodnúť na inom termíne stretnutia. S našou situáciou sa nestotožnili, a s preložením zápasu nesúhlasili.

MFK Zemplín Michalovce, a.s.