V dôležitom dueli sme nezabodovali

2020-11-21 17:34:53

Po reprezentačnej prestávke boli opäť v zápasovej akcii michalovskí futbalisti. V stretnutí 14. kola Fortuna ligy na vlastnej pôde privítali tabuľkového suseda zo Senice, ktorej napokon podľahli tesne 0:1.

Prvý polčas úrovňou nenadchol a kombinačné snahy tímov často komplikoval náročný terén. O niečo futbalovejší boli v prvom dejstve hostia a za miernu prevahu boli po polhodine hry odmenení aj gólom. Dlhý center Asanoviča zo stredu ihriska hlavou predĺžil Malec na Pirosku, ktorý sa dostal za obranu domácich a hoci sa mu strela ľavačkou nevydarila, skončila v bránke Markoviča - 0:1.

Obraz hry ostal podobný aj po zmene strán, avšak na domácich bola viditeľná snaha o vyrovnanie. Chýbal im však pokoj vo finálnych prihrávkach a ich ofenzívne úmysly dobre čítala defenzíva Senice. V 80. minúte sa domáci dostali do nebezpečnej vzdialenosti pred brankára Fryštáka, zakončujúci Trusa však trafil iba protihráča a Taiwo sa po odrazenej lopte nezorientoval ideálne. Seničania sa snažili držať loptu na súperovej polovici, hrozili aj nakopávanými loptami, no druhý gól už nepridali. V 85. minúte mohol po rohovom kope Pirosku rozhodnúť Malec, ale hlavičkoval priamo do náručia Markoviča.

MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 0:1 (0:1)

Gól: 32. Piroska

ŽK: 65. M. Begala - 30. Kopečný, 59. Addo, 89. Piroska

Rozhodovali: Kružliak - T. Somoláni, Jánošík; bez divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - Siopis, Soler, M. Bednár, M. Vojtko - Špoljarič (46. Ivanov) - Phillips (69. Popovits), I. Žofčák (72. Neofytidis), M. Begala, Taiwo - Tandir (69. M. Trusa)

FK: Fryšták – Addo, Carrillo, Asanovič, Šimčák – Yenne (88. J. Nemec), Kopečný, Gallovič, Košťál (65. Totka) – Piroska (90+. D. Duda) - T. Malec

Hlasy trénerov:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Bol to skôr remízový zápas, na ťažkom teréne sa ťažko kombinovali. Dostali sme hlúpy gól, pri ktorom sme nezachytili pohyb Pirosku. V druhom polčase sme chceli zjednodušiť hru a vyrovnať, ale na ťažkom teréne bolo náročné nájsť kľúč k senickej defenzíve. Myslím si, že v 79. minúte sme mali kopať penaltu po tom, čo brankár Senice stiahol za dres Taiwa."

Anton Šoltis, tréner FK Senica: "Nebol to extra pekný futbal, terén bol ťažký. Prišli sme neprehrať, resp. pokúsiť sa zvíťaziť. Bolo vidieť, že obe mužstvá potrebujú body, v hre bol istý kŕč. Bolo to o prvom góle, našťastie sme ho dali my. V defenzíve sme hrali dobre, súpera sme nepustili do šance, horšie to bolo v útoku. Som však rád za chlapcov, že sa im podarilo toto víťazstvo a teší ma bojovný a oduševnený výkon."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 28. novembra o 14.00 hod.: Zlaté Moravce – Michalovce (15. kolo)

Sobota 5. decembra o 14.00 hod.: Michalovce – Žilina (16. kolo)

Nedeľa 13. decembra o 14.00 hod.: Trenčín - Michalovce (17. kolo, v Trenčíne)

Foto: Róbert Andrejov