Pod Dubňom nás čaká šesťbodový duel

2020-12-12 14:53:58

Michalovskí futbalisti sa vydali na posledný tohtoročný výjazd k súperovi. V sobotu napoludnie po predzápasovom tréningu nabrali smer Žilina, kde v nedeľu o 14. hodine odohrajú predposledný duel jesennej časti Fortuna ligy proti Trenčínu, ktorý na štadióne "šošonov" kvôli rekonštrukcii svojho stánku našiel prechodný domov. Zaujímavé je, že rok 2020 pod Dubňom aj začínali. Trenčianskemu AS tam podľahli vysoko 1:8...

Celok spod hradu Matúša Čáka môžeme pokojne nazvať nevyspytateľným, pretože jeho výkony sú ako na hojdačke. Dokázal potrápiť bratislavský Slovan či Žilinu, na druhej strane vybuchol so Zlatými Moravcami alebo Senicou. "Myslím si, že Trenčín nemá zlé mužstvo a jeho výsledky nezodpovedajú kvalite kádra. Vo svojom rade má technických hráčov a v poslednom období sa v jeho zostave začalo objavovať viacero slovenských mladíkov. Je to náš tabuľkový sused s rovnakým bodovým ziskom, takže ideálne by bolo zabrať naplno," rozhovoril sa ľavý obranca žlto-modrých Matúš Vojtko.

Ako už načrtol, v Žiline to bude stretnutie susedov v tabuľke - Trenčín je desiaty a Michalovce jedenáste, pričom obaja doteraz nazbierali zhodne po 14 bodov. "Chceli by sme nadviazať na predošlé výkony zo súperových ihrísk, kde sa nám aktuálne darí viac ako doma, aj keď naposledy so Žilinou sme neodohrali zlý duel, len sme ho nedoviedli do víťazného konca. Je to šesťbodový zápas, v prípade výhry predstihneme Trenčanov. Potom by sa nám aj o niečo ľahšie dýchalo," podotkol 20-ročný Vojtko.

Zverencom lodivoda Jozefa Majoroša sa na žilinskej umelej tráve v tomto roku vôbec nedarilo. Odohrali tam tri súboje a všetky vysoko prehrali - ešte v minulej sezóne s Trenčínom 1:8 a Žilinou 0:5, v tejto ich tam domáci MŠK zdolal 6:2. "Na tieto prehry vôbec nemyslíme, je to už za nami. Je pravda, že prírodná tráva nám vyhovuje viac ako umelá, ale v posledných týždňoch sme často trénovali na umelke a už sme si na ňu celkom aj zvykli a prispôsobili sa jej," dodal odchovanec MFK Zemplín, ktorý sa v nedeľu postaví aj proti kamarátom a spoluhráčom z reprezentačnej 21-tky Martinovi Šulekovi a Jakubovi Kadákovi.

V michalovskej zostave bude určite chýbať grécky pravý bek Dimitrios Siopis, ktorý si v domácom zápase so Žilinou poranil koleno. Trenčín sa bude musieť zaobísť bez svojej opory Holanďana Achrafa El Mahdiouiho, ktorý uvidel proti Slovanu červenú kartu. A trest za tri žlté napomínania má i tréner AS Stijn Vreven.

Bilancia v najvyššej súťaži:

AS Trenčín vs. MFK Zemplín Michalovce

14 zápasov, 5 výhier, 2 remízy, 7 prehier, skóre 28:20