O víťazstvo sme prišli v samom závere

2020-12-13 20:17:28

Tretiu remízu v rade zaknihovali v nedeľu popoludní michalovskí futbalisti. Na žilinskej umelej tráve sa zmierlivo rozišli s Trenčínom po výsledku 2:2. Sériu neporaziteľnosti na súperových trávnikoch natiahli už na päť stretnutí, ale po záverečnom hvizde boli sklamaní, pretože po dvoch góloch Abdulrahmana Taiwa viedli už 2:0, napokon však v posledných minútach inkasovali dva góly.

Michalovčania boli v prvom polčase aktívnejší, už v 6. minúte mal možnosť otvoriť skóre Tandir po centri Vojtka, ale z tesnej blízkosti nenamieril medzi žrde. O šesť minút neskôr to už hosťom vyšlo, po ďalšom centri z pravej strany sa tečovaná lopta dostala až na zadnú žrď, kde ju Taiwo nekompromisne poslal do siete - 1:0. Trenčín odpovedal strelou Čatakoviča, ktorou prekonal Markoviča, no keďže tá sa obtrela o Kadáka, ktorý stál v ofsajde, rozhodcovia gól neuznali. Zemplín hrozil najmä z ľavej strany, odkiaľ Vojtko v 22. min poslal ďalší presný center a Taiwo hlavičkou zvýšil na 2:0 pre hostí. Trenčín mal viaceré šance na zníženie, ale Kadák a dvakrát Gaži v koncovke neuspeli.

V druhom dejstve sa karta obrátila, AS zlepšil pohyb a zvýšil ofenzívne snaženie. V 51. min si Begala po štandardke Trenčína takmer strelil vlastný gól, v poslednej chvíli stihol loptu odkopnúť spred čiary. V 69. minúte sa predviedli dvaja striedajúci hráči v drese AS, po pätičke Letenaya zakončil Ikoba vedľa pravej žrde. Trenčania sa dočkali v záverečnej desaťminútovke. V 82. min po dôraznej práci Ikobu znížil premiérovým fortunaligovým gólom Tučný, ktorý bol na trávniku iba päť minút. Tlak AS vygradoval o tri minúty neskôr vyrovnávajúcim gólom Corryna, ktorý z priameho kopu prepálil múr i brankára Markoviča - 2:2. Trenčín mohol v závere strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no brankár Zemplína strieľaný center Slováka vyškriabal prstami spod brvna na roh.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (0:2)

Góly: 82. Tučný, 85. Corryn - 12. a 22. Taiwo

ŽK: 79. Phillips, 80. M. Begala, 84. Soler (všetci Michalovce)

Rozhodovali: Sedlák - Tomčík, Galo; bez divákov

AS: Šemrinec - Mazanovský, Križan, M. Šulek, A. Slávik – Zubairu, Kadák (77. Tučný) – A. Gaži, Čatakovič (64. Letenay), Corryn - Depetris (64. Ikoba)

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič – M. Kolesár, Soler, M. Bednár, M. Vojtko – Neofytidis (86. Špoljarič) – Taiwo, M. Begala, Popovits (72. Phillips) – Tandir, M. Trusa (86. I. Žofčák)

Tréner MFK Zemplín Michalovce Jozef Majoroš: "Vzhľadom na priebeh stretnutia sme z konečného výsledku trošku sklamaní. Videli sme dva rozdielne polčasy. V tom prvom sme hrali to, čo sme chceli. Boli sme nebezpeční v útočnej fáze a ujali sme sa dvojgólového vedenia. Bohužiaľ, po zmene strán mali Trenčania viac z hry, dostali nás pod tlak, čo vyústilo do dvoch gólov, ktoré dali. Strata dvoch bodov nás mrzí. Pred zápasom by sme bod brali, ale po takom priebehu sa nám máli."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 16. decembra o 14.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (18. kolo)