Dočkáme sa prvej výhry nad Liptákmi?

2020-12-15 16:17:08

Iba dvoch súperov - ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok - nedokázali michalovskí futbalisti od postupu do najvyššej súťaže ani raz zdolať. A práve jedného z nich privítajú žlto-modrí na svojom trávniku v záverečnom dueli v tomto kalendárnom roku. V stredu o 14. hodine nastúpia doma proti Ružomberčanom. "Vieme, akú máme s nimi bilanciu, ale každý zápas sa začína od 0:0. Výsledky hovoria jasnou rečou, je to pre nás nepríjemný súper. Pevne veríme, že negatívnu sériu s Liptákmi konečne zlomíme. Zvlášť v tejto situácii, keď potrebujeme bodovať," povedal pravý obranca Zemplínčanov Martin Kolesár.

Ružomberok je aktuálne v tabuľke na šiestom mieste so ziskom 22 bodov, Michalovce majú o sedem menej a sú jedenáste. Miernym favoritom stretnutia sú teda hostia spod Čebraťa. "Čaká nás veľmi ťažký a dôležitý zápas. Prvýkrát nastúpim proti bývalému klubu z Ružomberka. Obe mužstvá potrebujú body, my vieme, v akej sme situácii. Urobíme všetko pre to, aby sme pred zimnou prestávkou získali tri body do tabuľky," uviedol útočník Ismar Tandir, ktorý v Ružomberku strávil celú sezónu 2018/19.

V poslednom vzájomnom zápase sme s Liptákmi na ich trávniku prehrali hladko 0:4, keď sa hetrikom zaskvel Ladislav Almási. "Ružomberčania hrajú kompaktne v defenzíve a majú rýchle brejky, na ktoré sme sa dôkladne pripravovali. Tréneri nám dobre rozobrali súpera a teraz to už musíme preniesť na ihrisko," pokračoval Kolesár a kormidelník MFK Zemplín Jozef Majoroš sa pridal: "Oproti predošlému zápasu s Trenčínom budú určite nejaké zmeny v zostave, pretože pre zranenie nám vypadol Soler a trest má Phillips. Verím tomu, že na tento zápas sa dobre pripravíme a rozlúčime sa víťazne, pretože body musíme získať. Postrácali sme ich už dosť."

Bilancia v najvyššej súťaži:

MFK Zemplín Michalovce vs. MFK Ružomberok

17 zápasov, 0 výhier, 7 remíz, 10 prehier, skóre 13:34