Matchday: Zemplín - Ružomberok

2020-12-16 09:26:45

Milí fanúšikovia!

Dnes je posledný hrací deň v tomto roku. Futbalový kalendárny rok 2020 sa na Slovensku uzavrie zvyšnými zápasmi 18.kola. Tabuľka po jeseni bude neúplna, keďže ostáva dohrať niekoľko zápasov, ktoré boli odložené kvôli koronavírusu. Tie sa odohrajú na jar.

Naši futbalisti, teda dnes od 14:00 hod. nastúpia na domácom ihrisku proti MFK Ružomberok.

Ružomberok má po 17 kolách na konte 22 bodov za 5 výhier a 7 remíz a nachádza sa na 6.mieste tabuľky Fortuna ligy, Zemplín na 11-tom. Trénerom Ruže je 51-ročný Ján Haspra. V poslednom zápase doma cez víkend remizovali s Dunajskou Stredou 1:1. Ružomberok ťahá šnúru 4 zápasov bez prehry, jedno víťazstvo a tri remízy.

Zemplín a Ružomberok odohrali v doterajšej histórii vo Fortuna lige 17 vzájomných zápasov. Bilancia pre Zemplín je  veľmi negatívna, za 5 a pol roka naši futbalisti ešte neporazili Ružomberok a teda máme bilanciu 7 remíz a 10 prehier. Tento rok sme sa už stretli 4 krát. V marci doma 1:1, v júni vonku 1:1, v júli baráž o Európsku ligu 0:1. Posledný vzájomný zápas sme odohrali v polovici septembra, v siedmom kole sme cestovali do Ružomberka, kde sme prehrali hladko 4:0.

Najnebezpečnejšími hráčmi Ružomberka sú bezpochyby Ladislav Almasi, ktorý zaznamenal 6 gólov a na ďalšie tri prihral. Tri góly dal aj náš bývalý hráč Martin Regáli a zo štandardných situácii dal tiež 3 góly vysoký stopér a kapitán Ján Maslo.

Predpokladaná zostava:
Markovic - Kolesár, Bednár, Vaško, Vojtko, Spoljaric, Begala, Žofčák, Trusa,  Taiwo, Tandir

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok

Fortuna liga 17.kolo, Streda 16.december 2020, od 14:00 hod., Rozhoduje: Ladislav Prešinský.

Stretnutie sa uskutoční bez divákov. Stretnutie môžete sledovať od 13:55 hod. cez internet prostredníctvom www stránky Huste.joj.sk.

Fotografia je z júlového barážového zápasu o Európsku ligu. Na fotke Martin Kolesár a Martin Regáli. Zdroj: facebook MFK Ružomberok