Tandirova motivácia, Vaškove povinnosti

2020-12-17 15:56:54

Lepšiu rozlúčku s netuctovým kalendárnym rokom 2020 si futbalisti MFK Zemplín Michalovce ani nemohli želať. V záverečnom stretnutí jesennej časti Fortuna ligy prelomili vyše dvojmesačné čakanie na domáce víťazstvo, keď MFK Ružomberok porazili hokejovým výsledkom 4:3. Stredajší zápas priniesol hneď niekoľko historických míľnikov. Prvýkrát sa pri Laborci hral súťažný duel v takom neskorom termíne, prvýkrát na najvyššej úrovni v Michalovciach padlo sedem gólov a prvýkrát žlto-modrí zvíťazili nad mužstvom spod Čebraťa.

"Počul som o nepriaznivej sérii s Ružomberkom. Tréneri nám stále prízvukovali, že teraz sa konečne podarí zlomiť ju. Teším sa, že som bol pri tomto víťazstve na ihrisku," neskrýval veľkú radosť z tohto triumfu stopér MFK Zemplín Filip Vaško. "Bol to to napätý zápas, hlavne ten prvý polčas, v ktorom sa to prelievalo z jednej strany na druhú. V šatni sme si hovorili, že budeme pokračovať v našej hre a že máme na to, aby sme uspeli. To sa aj podarilo, za čo som rád."

Ako už naznačil rožňavský rodák, misky váh sa nakláňali z jednej strany na druhú. Ružomberčania otvorili skóre zápasu, potom žlto-modrí skóre otočili, ale to isté sa ešte do prestávky podarilo aj Liptákom. V druhom dejstve však už góly dávali len "majorošovci" a rozhodli o svojej výhre. Úvodný zásah Michaloviec zaznamenal práve Vaško, pre ktorého to bola prvá trefa v našej lige. Urastený obranca tak bude musieť obohatiť tímovú kasu. "Ešte za mnou nikto z chlapcov nebol. Očakávam však, že mi to zrátajú, hlavne Slováci sú za takéto žartíky. Ale veľmi rád zaplatím, sú to príjemné povinnosti," s úsmevom dodal 21-ročný futbalista a na záver debaty dodal: "Bude sa nám lepšie sviatkovať a oddychovať. V tabuľke sme si polepšili a verím, že na tento výkon nadviažeme aj po zimnej prestávke."

Druhý michalovský gól v zápase vsietil "bosniacky Američan" Ismar Tandir, ktorý sa rovnako ako Vaško presadil po skvele zahratom rohovom kope Igora Žofčáka. "Izzy" mohol pokojne exspoluhráča Matúša Macíka prekonať aj trikrát, ale v jednom prípade ho brankár vychytal a v ďalšom namieril iba do žrde. "Keď hráte proti bývalému klubu, tak máte motiváciu navyše. Chcel som streliť gól a zdolať Ružomberok, čo sa aj podarilo," spokojne hovoril 25-ročný Tandir, ktorý k zápasu ešte doplnil: "Bol to pre nás veľmi dôležitý súboj, ktorý sme museli vyhrať. Vieme, ako stojíme v tabuľke, preto sme všetko podriadili tomu, aby sme získali tri body. To, že som dal gól, nie je až také podstatné, najhlavnejšie je, že sme vyhrali. Šance boli na oboch stranách, my sme inkasovali góly z rýchlych brejkov. Neviem, čo sa stalo, ale musíme sa toho vyvarovať. Našťastie, dali sme o jeden gól viac a máme tri body. Výborne sa nám bude odchádzať domov."

Foto: Róbert Andrejov