Danko už má klub, upísal sa Seredi

2020-12-23 18:03:28

Fortunaligový ŠKF Sereď po skončení jesennej časti pokračuje vo vylepšovaní kádra. Druhou zimnou akvizíciou sa stal bývalý stredopoliar MFK Zemplín Michalovce Stanislav Danko. Dvadsaťšesťročný futbalista, ktorý strávil na východe Slovenska celú svoju doterajšiu kariéru, podpísal so Sereďou dvojročnú zmluvu.

"Som veľmi rád, že ŠKF Sereď prejavil o mňa záujem, pol roka som nehral, pre mňa to bude nová výzva, nová etapa do ďalšej kariéry. Klub má ambície pobiť sa o prvú šestku, aj to je jeden z dôvodov, prečo som tu. V Seredi poznám veľa hráčov, najmä však Miloša Lačného, veľmi sa teším na nové prostredie a spoluhráčov," povedal pre klubový web po podpise zmluvy Danko.

V drese Michaloviec odohral Danko v rámci slovenskej najvyššej súťaže päť sezón. V 103 zápasoch sa mu podarilo streliť dvanásť gólov. V sezóne 2014/2015 sa v drese Zemplínčanov tešil z historického postupu medzi slovenskú futbalovú elitu.

Káder Serede už pred niekoľkými dňami rozšíril ďalší stredopoliar Ondřej Machuča. Dvadsaťštyriročný futbalista strávil posledné mesiace v mužstve Jiskra Rýmařov, pôsobiacom v štvrtej českej lige. V minulosti si obliekal dresy Liberca či Jihlavy, krátku anabázu absolvoval aj v Zlatých Moravciach. Siedmy tím Fortuna ligy zároveň predĺžil kontrakt so svojim kapitánom Ľubomírom Michalíkom, ktorého si zaviazal do konca aktuálneho ročníka.

Zdroj: profutbal.sk

Foto: skfseredfutbal.sk