Vojtko, Begala a Trusa v nominácii SR 21

2020-12-29 10:51:32

Slovenskí futbalisti do 21 rokov absolvujú od 8. do 16. januára budúceho roka prípravný kemp v Senci. Tréner SR 21 Jaroslav Kentoš naň nominoval 23 hráčov, ktorých čakajú aj dve prípravné stretnutia proti Podbrezovej (12. januára o 16.00 h v Senci) a DAC Dunajská Streda (16. januára o 14.00 h v MOL Academy). Skúsenosti s dvadsaťjednotkou z uplynulého kvalifikačného cyklu majú brankár Ivan Krajčírik, obrancovia Matúš Vojtko s Alexom Holubom, stredopoliari Timotej Múdry, Patrik Myslovič, Marko Totka, Matúš Kmeť, Jakub Švec a útočník Matej Trusa. "V nominácii sa nachádzajú hráči z Fortuna ligy a druhej najvyššej súťaže. Počas kempu budeme chcieť vidieť a vyskúšať čo najviac chalanov. Na zraz sme nepovolali futbalistov zo zahraničia, potom hráčov, ktorí boli pravidelne povolávaní na jesennú časť kvalifikácie a môžeme s nimi počítať aj v ďalšom kvalifikačnom cykle. V menoslove nefigurujú ani futbalisti Slovana Bratislava, ktorí majú sústredenie v Turecku, hráči Spartaka Trnava, ktorí absolvujú prípravu na Malte, a chalani s ročníkom narodenia 2002, ktorí sú k dispozícii nášmu výberu do 19 rokov a v marci by mali odohrať kvalifikáciu," povedal pre futbalsfz.sk tréner Kentoš.

Reprezentanti tejto vekovej kategórie absolvovali počas predošlých dvoch rokov januárový prípravný kemp v Turecku, tentoraz im podobné plány zahatala aktuálna epidemiologická situácia. "Aj tento rok sme mali v pláne zahraničie, ale keďže v čase plánovania sme nevedeli, aká bude situácia v Turecku teraz, tak sme sa rozhodli pre kemp v Senci. Je to menej rizikové pre hráčov a členov realizačného tímu. Aj prvoligové a druholigové kluby, z ktorých sa skladá táto nominácia, boli viac naklonené tomu, aby ich hráči mali reprezentačný zraz na Slovensku. Tak sme zvolili túto možnosť," dodal Kentoš.

Mladí Slováci si v januári zmerajú sily s Podbrezovou a s Dunajskou Stredou. "V čase, keď sme robili rozhodnutie, že kemp sa neuskutoční v zahraničí, tak už väčšina našich klubov mala dohodnuté zápasy na prípravné obdobie. Sme radi, že DAC a Podbrezová nám vyšli v ústrety a našli si priestor na to, aby sme odohrali vzájomné stretnutie. Dunajskostredčania patria k najlepším tímom najvyššej súťaže a Podbrezovčania hrajú o vrchné priečky II. ligy. Myslím si, že pre mladých hráčov, ktorí dostanú šancu, to bude dobrá konfrontácia. Prvá naša úloha je, aby sme hráčov, ktorých sme nominovali premiérovo, čo najlepšie spoznali. Všetkých chalanov chceme vidieť v tréningovom procese aj v prípravných zápasoch. Chceme si spraviť obraz o ich aktuálnej forme a kvalite v porovnaní so súpermi. Druhou úlohou bude, aby sme začali budovať hernú koncepciu novotvoriacej sa dvadsaťjednotky," uviedol bývalý tréner Podbrezovej, Banskej Bystrice a Žiliny.

Nominácia SR 21:
Brankári: Ivan Krajčírik (MFK Ružomberok), Richard Ludha (FK Železiarne Podbrezová), Ľubomír Belko (MŠK Žilina)
Obrancovia: Peter Kováčik (FK Železiarne Podbrezová), Kristián Mihálek (FC Petržalka), Matúš Malý (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Alex Holub (MFK Ružomberok), Tomáš Nemčík (MŠK Žilina), Ondrej Elexa (FC Košice), MATÚŠ VOJTKO (MFK Zemplín Michalovce), Aurel Dávidík (FK Dubnica nad Váhom)
Stredopoliari: Filip Tatranský, Denis Potoma (obaja ŠKF Sereď), Timotej Múdry (MFK Ružomberok), Patrik Myslovič, Patrik Iľko (obaja MŠK Žilina), MATÚŠ BEGALA (MFK Zemplín Michalovce), Marko Totka (FK Senica), Matúš Kmeť (AS Trenčín), Jakub Švec (ŠTK 1914 Šamorín), Roland Galčík (FK Železiarne Podbrezová)
Útočníci: MATEJ TRUSA (MFK Zemplín Michalovce), Lukáš Letenay (AS Trenčín)

Zdroj: TASR

Foto: Róbert Andrejov