Odľahčený bude trhať dresy

2021-01-09 16:07:48

Po žilinskom zápase s Trenčínom (2:2) sa pre michalovského útočníka Mateja Trusu predčasne skončila jesenná časť súťaže. Keďže 15. decembra absolvoval operačný zákrok, na domáci duel proti Ružomberku ho tréner Jozef Majoroš ml. nenominoval.

Už dávnejšie vedel, že na konci jesene ho čaká operačný zákrok. Je to ešte následok známej zlomeniny zo 14. septembra 2019, keď ho nešťastne v šmýkačke trafil Extrenčan Cole Kpekawa. Zlomil mu obe kosti predkolenia na pravej nohe. Matejovi vtedy počas operácie zasunuli do kosti 37-centimetrovú tyč a pribudli mu aj skrutky v nohe. Jedna pri kolene, dve zo strany nad členkom a jedna spredu nad členkom. Pred Vianocami 2019 mu vybrali skrutky pod kolenom a spredu nad členkom. Stalo sa tak po troch mesiacoch od operácie. Po roku išiel na operáciu opäť. „Bola to len taká jednodňovka. Ráno som dorazil do michalovskej nemocnice a na ďalší deň ráno som odišiel domov. Operoval má pán doktor Julián Tkáč, ktorý mal na starosti zákrok aj predtým. Počas operácie mi vybral tyčku z kosti a zostávajúce dve skrutky. Z nohy teda mám už všetko preč, čo tam bolo navyše,“ vysvetlil Matej Trusa. Podľa jeho slov operácia dopadla dobre.

Noha je v poriadku, v súčasnosti rehabilituje. Dochádza do Prešova za fyzioterapeutom Michalom Krajníkom, bývalým ligovým hráčom Tatrana. Zatiaľ nevie povedať, či sa januára pripojí k mužstvu MFK Zemplín na začiatok zimnej prípravy a naplno ju absolvuje. „Urobím všetko pre to, aby som sa do nej zapojil, ale teraz ešte neviem, či to bude hneď od prvého dňa a naplno. Je predčasné o tom ešte hovoriť,“ poznamenal 20-ročný futbalista. Matej teda doteraz hral futbal aj s takmer 40-centimetrovou tyčkou v pravej nohe. Priznal, že vôbec nepociťoval, že by mal jednu nohu ťažšiu ako druhú. Nebadal to pri chôdzi, ani na tréningoch. A čo teraz? Nezdá sa mu, že má pravú nohu ľahšiu? „Lekári mi vraveli, že hmotnosť tyčky i skrutiek nebudem veľmi cítiť. Tak som si na to zvykol, že som nejako nevnímal, že by som mal pravú nohu ťažšiu ako ľavú. Teraz však už naozaj cítim, že niečo išlo von z nohy. Vážne! Cítim, že ju mám odľahčenú. Je to zvláštny pocit, ktorý ani neviem opísať. V každom prípade, už je to len moja noha,“ usmial sa v dobrej nálade Matej Trusa, ktorého sme podpichli, že teraz, keď už bude mať odľahčenú pravačku, či bude i razantnejšie zakončovať. „Neviem povedať, či budem lepšie a najmä presnejšie strieľať, ale určite budem rýchlejší. Netvrdím, že som doteraz behal s olovenou vestou, no nejaké závažie navyše tam bolo,“ zasmial sa.

Pri tejto zmienke sme sa nahlas zamysleli, že na odľahčeného Trusu teraz budú musieť hodiť sieť, aby ho chytili na trávniku. Matej na našu prihrávku na smeč zareagoval v rovnakom štýle. „Určite. Po každom zápase budem meniť dres, lebo ich budem mať roztrhané po tom, čo sa ma súperi budú snažiť zastavovať.“ Matej Trusa teraz dúfa, že na jar pridá aj ďalšie góly k doterajším dvom jesenným.

Zdroj: denník Šport

Foto: Róbert Andrejov