Best of Stanislav Danko

2021-01-10 23:57:35

Stanislav DANKO je rodený Michalovčan, pôvodom z obce Pozdišovce, má 26 rokov. V zime sa dohodol na zmluve v ŠKF Sereď a tak sa nateraz končí dlhá spolupráca so Zemplínom.

Za A-mužstvo Zemplína už nastupoval ako 18 ročný teeneger, keď ešte Michalovce hrali v druhej lige v sezóne 2012/2013. V žltom drese Zemplína sa počas troch sezón v druhej lige predstavil v 58 zápasoch, v ktorých dal 5 gólov. Bol súčasťou výnimočnej generácie futbalistov, ktorí vybojovali postup do Najvyššej Slovenskej súťaže v sezóne 2014/2015.  V prvej sezóne vo Fortuna lige sa nestratil a ako 21 ročný zaznamenal ako záložník 4 góly a na ďalšie 4 góly prihral. Stano je autorom niekoľkých pamätných gólov Zemplína. Pri neúčasti Igora Žofčáka viedol príkladne mužstvo s kapitánskou páskou na ruke. Je autorom prvého gólu Zemplína v najvyššej futbalovej súťaži na domácom ihrisku, proti Zlatým Moravciam v 4.kole, august 2015, otváral skóre duelu. Dal tiež jediný a víťazný gól na novootvorenom futbalovom štadióne v Trnave na jeseň 2015. Je tiež autorom dvoch gólov Tatranu Prešov na jeseň 2016, ktoré znamenali "len" remízu. V roku 2019 dal vo štvrťfinále Slovenského pohára vo futbale rozhodujúci gól na 2:1 Popradu a Zemplín postúpil do semifinále. Svoj "zatiaľ" posledný gól za Zemplín dal Stano Danko v marci 2020, keď po pase za obranu od Igora Žofčáka si vychutnal brankára Macíka.  Za Zemplín vo Fortuna lige nastúpil Stano Danko 103 krát, v ktorých zaznamenal 12 gólov a na ďalších 15 gólov prihral. V Slovenskom pohári pre zmenu odohral 13 zápasov s bilanciou 4 góly a 4 prihrávky. Za celú kariéru v MFK Zemplín Michalovce nebol ani raz vylúčený. Je historicky tretím najlepším strelcom Zemplína vo Fortuna lige.

Zaujímavosťou pri Stanovi Dankovi je aj fakt, že vždy keď vo Fortuna lige za Zemplín skóroval, stretnutie nikdy neskončilo prehrou Zemplína. Buď sme vyhrali alebo prinajhoršom remizovali. :)

Štyri momenty z jeho doterajšej futbalovej kariéry, ktorú strávil v Michalovciach pod pohorím Vihorlat si môžete pozrieť v našom tribute videu.  

"Stanley" ĎAKUJEME za nezabudnuteľné momenty!

https://www.youtube.com/embed/IW2iHjKZ-t8

Foto: Robert Andrejov