Trojgólová výhra na košickej pôde

2021-01-23 17:12:03

V poradí druhý prípravný duel odohrali v sobotu krátko po poludní fortunaligoví futbalisti Michaloviec. V Košiciach, na umelej tráve na Janigovej ulici, bol ich súperom miestny FC účinkujúci v druhej najvyššej súťaži. Zemplínčania potvrdili úlohu papierového favorita a v metropole východu triumfovali presvedčivo 3:0, keď sa do streleckej listiny postupne zapísali Danilo Špoljarič, Lukáš Lukčo a Vasileios Ntotis.

Východniarske derby sa po dohode klubov hralo v netradičnom formáte, keď medzi dva 45-minútové polčasy bola ešte vsunutá štvrťhodina hry navyše, po ktorej mužstvá mohutne prestriedali. Domáci mohli ísť rýchlo do vedenia, ale strela Gálla z 10. minúty lízla žrď iba z vonkajšej strany. Michalovce odpovedali strelou Neofytidisa, s ktorou si jeho bývalý spoluhráč Kira bez problémov poradil. Potom na dobrý center Gálla nedočiahol žiadny hráč, na druhej strane Špoljaričova strela išla vedľa. V 43. minúte posledne menovaného hráča fauloval v šestnástke Kira a "majorošovci" mali k dispozícii pokutový kop. Žofčáka však Kira vychytal, no na následnú dorážku Špoljariča už nemal nárok - 0:1. Náskok hostí mohol v 58. minúte po rýchlom protiútoku zveľadiť Popovits, ale zoči-voči Kirovi neuspel. Skórovať sa podarilo až o dvadsať minút neskôr Lukčovi, ktorý zvnútra šestnástky peknou technickou strelou nedal Kirovi šancu - 0:2. Gólovú bodku dal desať minút pred koncom Ntotis, ktorý bol na konci krásnej kombinačnej akcie - 0:3.

Tréner Jozef Majoroš: "Zápas by som rozdelil na dve časti. V prvej 45-minútovke, ku ktorej bola pridaná štvrťhodina, mali obe mužstvá na ihrisku starších a skúsenejších hráčov. Hlavne prvý polčas mal svoju kvalitu. Nezachytili sme trošku začiatok duelu, v ktorom si Košičania vypracovali nejaké náznaky šancí, ale potom už to nebolo z našej strany zlé. Ale až v závere polčasu sme si dokázali vypracovať aj šance či penaltu. Naše vedenie bolo zaslúžené. Ani ďalších 15 minút nebolo zlých, boli tam ďalšie príležitosti, ale využili sme až tie zo záveru zápasu, kedy už bola zostava výrazne obmenená. Končili sme kondičný blok prípravy, takže na chlapcoch ešte bolo vidieť, že majú ťažšie nohy. Stretnutie nám ukázalo dobré veci, ale aj tie slabšie, a tie si musíme rozobrať, aby sme sa im v nasledujúcich vystúpeniach vyvarovali."

FC Košice - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:1)

*hralo sa vo formáte 45´+ 15´+ 45´

Góly: 43. Špoljarič, 79. Lukčo, 95. Ntotis

FC: M. Kira (75. M. Hudák) - Kim (60. Macejko), D. Keresteš (60. S. Magda), Jonec (60. E. Matta), Václav (60. Borok) - Jakúbek (60. M. Novák) - Gáll (60. E. Pačinda), Gladiš, Ristovski (60. Komár), Karaš (60. M. Sabol) - Liener (60. Jung)

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb - D. Magda, M. Bednár (60. Vovkun), F. Vaško (60. Volanakis), Popovits (60. Méndez) - Adekuoroye (60. Oshima), Neofytidis (60. Lukčo), Špoljarič (60. Hirnyi) - Ivanov (60. Bujňaček), Hirnyi (46. Sabolčík, 65. Adekuoroye), I. Žofčák (60. Ntotis)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v stredu 27. januára o 12. hodine na domácej pôde proti druholigovému Slavoju Trebišov.

https://www.youtube.com/embed/r7vZQCQdZPo

Foto: Róbert Andrejov