O našej výhre rozhodli dva rýchle góly

2021-02-02 17:10:00

Štvrtá herná previerka v rámci zimnej prípravy priniesla tretie michalovské víťazstvo. Futbalisti MFK Zemplín triumfovali nad druholigovým lídrom z Banskej Bystrice 2:0, keď oba góly zaznamenali už v úvodnej štvrťhodine duelu. Ten odohrali v MOL Football Academy v Dunajskej Strede, kde sú na sústredení od nedele.

Stretnutie sa začalo vo svižnom tempe, oba tímy si hneď v úvode vypracovali po jednej veľkej šanci na skórovanie, ale úspešní neboli. Až v 11. minúte sa podarilo otvoriť skóre Tandirovi, ktorý premenil pokutový kop nariadený po faule na Oshimu. O pár desiatok sekúnd nato predviedol favorit peknú akciu s prenesením ťažiska na opačnú stranu, kde si nabehol Vojtko, prehodil si brániaceho hráča a halfvolejom k vzdialenejšej žrdi prekonal Krejčího v bráne Dukly - 0:2. V ďalšom priebehu sa mohli do streleckej listiny zapísať Sharani, ktorý však svoj nájazd na bránu nevyužil, neujal sa ani Bednárov lob z 30 metrov či Žofčákove zakončenie po spätnej prihrávke. Po obrátke, keď obe mužstvá urobili viacero zmien vo svojich zostavách, už úroveň hry poklesla, napriek tomu Zemplínčania kontrolovali priebeh duelu, dostali sa aj do ďalších príležitostí, no skóre sa už nezmenilo.

Tréner Jozef Majoroš: "Keďže sme prvýkrát hrali na prírodnej tráve, čo bolo vidieť na pohybe chlapcov, ale napriek tomu sme vstúpili do zápasu veľmi dobre. Dali sme dva rýchle góly a v prvom polčase sme boli dominantní. Vypracovali sme si aj ďalšie tri stopercentné šance, ktoré sme však nedokázali využiť. Cez prestávku sme my aj súper prestriedali a druhý polčas už nebol taký kvalitný. Organizácia hry už nebola najlepšia, ale napriek tomu sme mohli navýšiť vedenie. Viaceré prečíslenia sme bohužiaľ zle riešili. Gólov mohlo byť pokojne aj viac, ale stále sa trápime v koncovke, preto sa to skončilo iba rozdielom dvoch gólov. Potrebujeme ešte popracovať na zakončení, chýba nám aj presná finálna prihrávka."

MFK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:2)

Góly: 11. Tandir (11 m), 13. M. Vojtko

MFK DUKLA: Krejčí - Kupčík, Nosko, Prikryl - Červeň, Snitka, Richtárech, K. Lukáčik - Kvocera, Laksík, Polievka (striedali: F. Baláž - Willwéber, Gonda, Starší, P. Vajda, Uhrinčať)

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - D. Magda (60. Siopis), Soler, F. Vaško, M. Vojtko (60. Méndez) - Neofytidis (46. Špoljarič), M. Bednár (46. Adekuoroye), Oshima (46. M. Begala) - Sharani (60. Ntotis), Tandir (46. Ivanov), I. Žofčák (46. Popovits)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania opäť v rámci sústredenia v sobotu 6. febuára o 14. hodine proti domácej Dunajskej Strede.