Na Žitnom ostrove našli výborné podmienky

2021-02-03 14:42:32

Sústredenie michalovských futbalistov v Dunajskej Strede je v plnom prúde. Zemplínčania sú na Žitnom ostrove od nedele a stihli tam už aj odohrať prvý z dvoch prípravných stretnutí, v ktorom triumfovali nad vedúcim celkom druhej najvyššej súťaže banskobystrickou Duklou gólmi Ismara Tandira a Matúša Vojtka 2:0. Kormidelník MFK Zemplín Jozef Majoroš si pobyt na juhozápade Slovenska zatiaľ pochvaľuje. „V Dunajskej Strede sme našli fantastické podmienky, dovolím si tvrdiť, že sú lepšie ako keby sme išli niekde do Turecka. Ihriská sú vo výbornom stave, vyskúšali sme si nielen umelú trávu, ale aj prírodnú. Aj proti Banskej Bystrici sme hrali na prírodnej, ktorá bola vzhľadom k tomu, že je iba začiatok februára, vo veľmi dobrom stave,“ rozhovoril sa Majoroš.

Michalovčania vo svojom tréningovom procese už kladú dôraz na hernú stránku, keďže o rovných desať dní (v sobotu 13. februára) nastúpia na prvý jarný majstrovský zápas v Žiari nad Hronom. „Venujeme sa rôznym herným veciam aj systému, každý deň máme tréning a v sobotu zakončíme sústredenie súbojom s domácou Dunajskou Stredou, ktorá nás určite výborne preverí. Aj tento duel by sme mali odohrať na prírodnom ihrisku. Po ňom už bude nasledovať návrat späť do Michaloviec,“ pokračoval lodivod žlto-modrých.

Vo víťaznom zápase s Banskobystričanmi debutoval v michalovskom drese ofenzívny hráč Zuberu Sharani, ktorý prišiel na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny z Dunajskej Stredy. Akým výkonom sa prezentoval a čo si od neho tréneri sľubujú? „Hľadali sme útočníka, ktorý by bol typologicky podobný Taiwovi, teda ochotného ísť do šestnástky. Hral dobre, ukázal svoje prednosti, ale aj nedostatky, ktoré musíme odstrániť. Je to rýchlostný typ útočníka, zatiaľ je s nami iba krátko, do zápasu s Banskou Bystricou s nami absolvoval iba dva tréningy. Potrebujeme ho teda zapracovať do nášho systému. Verím však tomu, že bude pre náš tím prínosom.“

Foto: Róbert Andrejov