Na sústredení znovu najtesnejšia porážka

2015-07-07 12:00:00

"Šturmovci" zaknihovali proti Popradu rovnaký výsledok ako proti Cracovii Krakov, podľahli mu 1:2.

Aj druhá zápasová previerka v rámci sústredenia vo Vysokých Tatrách dopadla pre michalovských futbalistov neúspešne. Rovnako ako v sobotu proti Cracovii Krakov, aj v stredu s Popradom na jeho ihrisku zaknihovali porážku 1:2, keď aj priebeh súboja bol veľmi podobný tomu sobotňajšiemu, pretože MFK Zemplín prehrával už o dva góly a znížiť sa mu podarilo až v záverečných minútach súboja. Tentoraz bol jediným úspešným strelcom žlto-modrých Španiel Raúl Iván Fabiani Bosio.

Zemplínčania prespali úvod stretnutia a už po necelej štvrťhodine hry prehrávali dvojgólovým rozdielom. Zásluhou Turíka im síce patril prvý strelecký pokus zápasu, ale v 2. minúte z priameho kopu tvrdo vypálil Sedlák, brankár Macej loptu iba vyrazil a Rudiuk ju poslal do siete, a o desať minút nato po peknej individuálnej akcii krížnou strelou rozvlnil sieť Durkot - 2:0. O čosi neskôr sa o skorigovanie nepriaznivého stavu pokúšal opäť Turík, ale s jeho strelou si domáci gólman poradil. Po polhodine hry zblízka namieril nepresne Ujčík a v 41. minúte sa po Bendíkovej strele zaskvel Macej.

Do druhého dejstva vstúpili Michalovce aktívnejšie, dostali sa do niekoľkých streleckých zakončení, avšak popradskú sieť sa im rozvlniť nepodarilo. Domáci odpovedali slabou strelou Exmichalovčana Sedláka, s ktorou Macej nemal problémy. Zverenci kormidelníka Františka Šturmu s pribúdajúcimi minútami zvyšovali tlak a brankár Huszárik mal plné ruky práce. Desať minút pred koncom však predsa len kapituloval, keď Regáli potiahol akciu po ľavom krídle, prihral do pokutového územia Fabianimu a ten strelou z prvej trafil presne k žrdi - 2:1. Z michalovskej strany to však bolo všetko, a tak sa zrodila ich druhá tesná prehra v príprave.

Tréner František Šturma: "Som sklamaný z tímového výkonu, ktorý sme predviedli v dnešnom zápase. S chlapcami si rozoberieme chyby a preberieme to. Skúsime sa posunúť aspoň tam, kde sme boli minulý duel s Cracoviou. V druhej minúte sme urobili hrubú chybu pri štandardnej situácii, keď sme boli málo dôrazní a boli tam individuálne chyby. Hráči k tomu pristúpili slabo a hlavne naivne a súper nás zato potrestal. Pri druhom góle sme urobili podobnú chybu ako v zápase s Poliakmi. Bolo tam nedorozumenie v obrannej štvorici. Aj keď sme boli aktívni a snažili sme sa kombinovať, bolo tam veľa strát a nepresných prihrávok. Podarilo sa nám znížiť na rozdiel gólu, ale už tam nebola tá sila kolektívu. Sme sklamaní, ale nič sa nedeje, bolo to ďalšie z priateľských stretnutí, v ktorom sme ešte skúšali všetkých testovaných hráčov. Aj na chlapcoch bolo vidieť sklamanie, budeme robiť všetko pre to, aby sa dali psychicky dokopy a najbližší zápas zvládli lepšie."

FK Poprad - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (2:0)

Góly: 2. Rudiuk, 12. Durkot - 80. Fabiani

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Perez, Grič (46. Michal Gallo), Caballero (46. Podhorin), Šimčák - L. Tóth (46. M. Regáli), Turík (46. S. Danko), Morlacchi (60. Ducár), Mensah (46. D. Kunca) - M. Hamuľak (46. Fabiani), Musiol (60. A. Leško)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania už zajtra, t. j. v stredu 8. júla o 17. hodine znova v NTC Poprad proti nováčikovi druhej najvyššej súťaže Spišskej Novej Vsi.

 

Foto: facebook FK Poprad Official