Príde po prehre a remíze víťazstvo?

2021-02-13 12:27:21

Po necelých dvoch mesiacoch budú michalovskí futbalisti na "valentínsku" nedeľu opäť bojovať o ligové body. Jarnú časť odštartujú na štadióne, na ktorom sa už v aktuálnej sezóne predstavili dvakrát. Žlto-modrí znovu vybehnú na žilinský umelý trávnik, kde prvýkrát v tomto ročníku prehrali s domácimi "šošonmi" 2:6 a v druhom prípade remizovali s Trenčínom 2:2. Tentoraz budú mať pod Dubňom dočinenia s minuloročným nováčikom FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, ktorý nemôže nastúpiť vo svojom domovskom stánku z dôvodu nevyhovujúceho stavu hracej plochy. Podarí sa nám do tretice v Žiline konečne zabodovať naplno?

Stretnutie bude nesmierne dôležité pre oba tímy, ktoré majú rovnaký bodový zisk, Pohronie je v tabuľke pred Michalovcami len vďaka lepšiemu skóre. Na rozdiel od Zemplínčanov mužstvo od Hrona má jarnú premiéru za sebou, dokonca odohralo už dva majstrovské zápasy. V oboch - s Nitrou (3:1) a Sereďou (2:0) - nezaváhalo, čím sa odpútalo z poslednej priečky a momentálne je deviate. "Súpera si vážime, ale strach nepociťujeme. Áno, Pohronie má z dvoch zápasov 6 bodov, ale v nedeľu to bude nový duel a nová situácia. Pre oboch. My máme svoj cieľ a cestu, po ktorej chceme kráčať, mojou mentalitou je ísť od zápasu k zápasu a bojovať v nich, ako by to bol môj posledný boj. Tím je pripravený na zápas a sme sme pripravení plniť pokyny trénera Majoroša a zvládnuť svoje úlohy na ihrisku,“ vyjadrila sa jedna zo zimných posíl MFK Zemplín Bankole Olawale Adekuoroye, ktorá prišla zo Serede.

Michalovciam sa proti Pohroniu darí, na ligovej scéne s ním ešte neprehrali, pričom dosiahli dva domáce triumfy a v Žiari na jeseň 2019 remizovali 2:2. "Samozrejme, vnímame zmeny v Pohroní, aj jeho dobré výsledky. Nič to však nemení na fakte, že sa sústredíme na seba a svoju hru. Zajtra chceme bodovať naplno," povedal pre denník Šport lodivod Jozef Majoroš, ktorý nebude mať k dispozícii kompletný káder. Dlhšie sú kvôli zraneniu mimo hry Martin Kolesár a Ricardo Antonio Phillips Hinds, otázny je aj štart Matúša Vojtka. Výprava žlto-modrých vyrazila do Žiliny už v sobotu krátko po poludní, úvodný výkop zápasu je v nedeľu o 14. hodine.

Bilancia v najvyššej súťaži:

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa vs. MFK Zemplín Michalovce

3 zápasy, 0 výhier, 1 remíza, 2 prehry, skóre 2:5