Do jarnej časti sme vstúpili remízou

2021-02-14 21:21:17

Michalovskí futbalisti majú za sebou úvodné jarné súťažné stretnutie. V dueli 19. kola Fortuna ligy remizovali na pôde Žiliny s Pohroním, keďže trávnik v Žiari nad Hronom bol v nespôsobilom stave, 1:1 a natiahli tak ligovú sériu bez prehry už na päť zápasov. O jediný gól Zemplínčanov pod Dubňom sa postaral v úplnom závere prvého dejstva Martin Bednár.

V úvode stretnutia si ani jeden tím neodkázal vypracovať vážnejšiu príležitosť, tú mali až v 18. minúte domáci a využili ju najlepšie ako mohli. Fadera prihral na stred Da Silvovi a ten z prvej vymietol šibenicu Markovičovej bránky. Michalovciam sa však ešte do prestávky podarilo vyrovnať. V nadstavenom čase prvého polčasu zahral Žofčák rohový kop na prednú tyč, Soler predĺžil loptu ďalej a Bednár z bezprostrednej blízkosti bez problémov skóroval.

Po zmene strán mali Zemplínčania dobrú šancu, keď si Chvěja nabehol na Mazanovu prihrávku za obranu súpera, ale Markovič vyrazil jeho pokus na roh. Na opačnej strane Federa utiekol Magdovi, ale v poslednej chvíli predviedol dobrý zákrok Neofytidis. V závere mohol rozhodnúť o víťazstve hostí striedajúci Adekuoroye, ale hlavou tesne minul a oba tímy sa museli uspokojiť s bodom za remízu.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)

Góly: 18. Adler Da Silva - 45+. M. Bednár

ŽK: 47. Mazan, 58. Weir - 44. D. Magda

Rozhodovali: Prešinský - T. Somoláni, Košecký; bez divákov

FK POHRONIE: Hrdlička (46. T. Jenčo) – A. Štrba, P. Pavlík, Heurtaux, Župa – Mazan (84. M. Adamec), Bangala - Weir (71. Blahút), Adler Da Silva, Fadera (86. Galuška) – Chvěja (71. Ladji)

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - Siopis, Soler, F. Vaško, D. Magda - Neofytidis, M. Bednár (81. Adekuoroye), I. Žofčák - Ivanov (65. Sharani), Tandir, Oshima

Hlasy trénerov:

Jan Kameník, tréner Pohronia: "Súper vstúpil do zápasu aktívnejšie, mal väčšie držanie lopty. Veľa šancí sme im ale nedovolili. Po zisku lopty sme chceli byť nebezpeční. Boli sme ale nepresní. Dali sme ale pekný gól, ale v závere polčasu sme po rohu inkasovali, čomu predchádzali naše straty. V druhom polčase sa to viac otvorilo, obaja mohli udrieť, ale súper mal na lopte vyššiu kvalitu. Po troch zápasoch máme 7 bodov, máme radosť. Dnes bod musíme brať."

Jozef Majoroš, tréner Michaloviec: "Videli sme vyrovnaný zápas. Najmä prvý polčas mal dobrú úroveň z oboch strán. Snažili sme hrať trpezlivo, ale súper dobre bránil. Druhý polčas bol opatrnejší. Bolo to o jednom góle, mali sme šancu, nepremenili ju. Škoda. Chceli sme vyhrať."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 20. februára o 14.00 hod.: Michalovce - Sereď (20. kolo)

Sobota 27. februára o 14.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (21. kolo)

Sobota 6. marca o 14.30 hod.: Michalovce - Nitra (22. kolo)

Foto: Róbert Andrejov

Tlačová beseda po zápase

https://www.youtube.com/embed/ZJUT1ft9nok