Matchday: Pohronie - Zemplín

2021-02-14 08:22:05

Milí fanúšikovia!

Fortuna liga je späť

19.kolo Fortuna ligy je rozdelené do dvoch hracích dní. V sobotu sa už odohrali tri stretnutia, jedno sa kvôli nespôsobilému terénu odložilo. Dnes, teda netradične v nedeľu 13.decembra 2020 nastúpia naši futbalisti na umelej tráve v Žiline proti mužstvu FK Pohronie - Žiar nad Hronom - Dolná Ždaňa. Naši futbalisti mali v sobotu dopoludňajší tréning ešte na domácom ihrisku a po obede odcestovali na západ republiky, aby boli oddýchnutí a pripravení na svojho dnešného súpera, a to priebežne deviate mužstvo tabuľky, ktoré ťahá šnúru piatich víťazstiev za sebou. Na posledné tri prípravné zápasy zimnej prípravy, ktoré vyhrali, tak nadviazali dvoma víťazstvami v dohrávaných zápasoch jesene. Týchto šesť bodov prehuplo posledné mužstvo počas Vianoc,  na ďalšieho ašpiranta na hornú šestku.

FK Pohronie má po osemnástich kolách na konte 18 bodov za tri víťazstvá a deväť remíz.  V poslednom ligovom zápase minulý týždeň vyhrali v Seredi 2:0. Zemplín je na tom v bodoch rovnako ako súper, ale máme horšie skóre.

 V doterajšej histórii stretnutí v najvyššej súťaži sme s Pohroním odohrali 3 stretnutia. Bilancia Zemplína je zatiaľ pozitívna, a to: 2 víťazstva a 1 remíza.

Posledný vzájomný zápas sme odohrali v septembri tohto roku v Michalovciach. Bolo to ôsme kolo Fortuna ligy a Zemplín v nej zaznamenal víťazstvo 2:0 po góloch kapitána Igora Žofčáka a Mateja Trusu.

Trénerom Pohronia je 39-ročný čech Jan Kameník, ktorý prebral mužstvo v októbri po 9.kole.  Mužstvo pod jeho vedením zaznamenalo 2 víťazstvá, 5 remíz a 2 prehry. Najnebezpečnejšími hráčmi sú Gambijčan Fadera a angličan Weir, ktorí dali po 5 gólov. Fadera dokonca na ďalšie tri prihral.

Stretnutie sa odohrá na štadióne v Žiline.  Stretnutie sa bude hrať bez divákov. Rozhoduje Ladislav Prešinský.

Predpokladaná zostava Zemplína proti Pohroniu:

Markovic - Magda, Soler, Vaško, Mendez, Adekuoroye, Bednár, Begala,  Žofčák, Ivanov, Tandir

FK Pohronie  vs. MFK Zemplín Michalovce

Fortuna liga, 19.kolo, Nedeľa 14.február 2021, 14:00 hod.

Stretnutie môžete sledovať cez internet prostredníctvom www stránky ifortuna.sk