Na najvyššiu súťaž lacnejšie ako na druhú ligu

2015-07-07 12:00:00

Michalovčania zverejnili ceny lístkov. Vstupenky rozdelili do dvoch kategórií, oplatí sa kupovať permanentky. Do predpredaja by sa mali dostať v pondelok.

Hneď po spečatení postupu michalovských futbalistov do najvyššej súťaže medzi fanúšikmi žlto-modrých začalo vo veľkom rozprávať o tom, aké budú ceny vstupeniek na domáce prvoligové zápasy MFK Zemplín. Len nedávno, presnejšie pred štartom nadstavbovej časti druhej ligy, klub zvýšil ceny lístkov na päť eur. Tento krok vyvolal u väčšiny priaznivcov mužstva od Laborca veľkú búrku nevôle a po postupe boli zvedaví, aké ceny vstupeniek určia kluboví činovníci na súboje Fortuna ligy. Ako tentoraz ľudia zareagujú?

Na elitu trošku viac

Vedenie klubu rozdelil vstupenky do dvoch kategórií, podľa toho, o akého súpera pôjde. V prvej sa nachádza kvarteto najlepších slovenských celkov Trenčín, Žilina, Slovan Bratislava a Trnava, ktorými sa Michalovčania na vlastnej pôde dokopy stretnú šesťkrát, v druhej zvyšných sedem tímov Senica, Ružomberok, Myjava, Senica, Zlaté Moravce, Podbrezová a Skalica (s nimi doma odohrajú spolu 10 súbojov). „Na zápasy so súpermi prvej kategórie budú lístky stáť 7 eur na kryté tribúny a 5 eur na nekryté, a na stretnutia s tímami druhej kategórie 6 eur na kryté a 4 eurá na nekryté tribúny,“ prezradil na úvod predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský, ktorý následne doplnil, ako to bude so zľavnenými vstupenkami: „Deti do 150 cm, ženy a držitelia Senior kariet budú platiť za lístky 1 euro, zdarma budú mať vstup deti do 120 cm a držitelia preukazov ZŤP. Avšak sedieť budú môcť len na nekrytých tribúnach.“

Dva druhy permanentiek

Ak sa niekomu zdá výška klasických vstupeniek privysoká, je tu možnosť zakúpenia permanentiek, ktoré sa oplatí kupovať. „Na kryté tribúny budú stáť 70 eur, čo dáva priemer 4,37 eura na zápas. Na nekryté tribúny sa permanentky budú predávať v hodnote 50 eur, čo je v priemere 3,12 eura na stretnutie. To znamená, že ak si ľudia zakúpia permanentku, uvidia prvoligový futbal za menej peňazí ako ten druholigový“ uviedol I. Šoltinský. Permanentky na rozdiel od minulých rokov už nebudú platiť na domáce súboje pohárovej súťaže Slovnaft Cup a do predaja by sa spoločne so vstupenkami na jednotlivé zápasy dostať v pondelok 13. júla. Zakúpiť si ich budete môcť na sekretariáte klubu. Predseda predstavenstva MFK Zemplín na záver už aj v predstihu upozornil, aby fanúšikovia chodili na štadión včas. „Dá sa očakávať, že sa budú tvoriť dlhé rady pri pokladniach, hoci budú otvorené všetky štyri, keďže je povinnosť ku každej vstupenke vydávať aj pokladničné bločky. Nenechávajte tak príchod na štadión na poslednú chvíľu a príďte radšej skôr, inak nemusíte stihnúť možno aj úvodnú štvrťhodinu zápasu,“ požiadal divákov I. Šoltinský. 

Zdroj: denník Korzár