Legendárna Kuzminová ocení inú legendu

2021-02-19 10:54:14

Biatlonová kráľovná na Zemplíne! Legendárna Kuzminová ocení inú legendu

Na futbalový štadión MFK Zemplín Michalovce zavíta v sobotu významný hosť! Prvý domáci zápas žlto-modrých v tomto kalendárnom roku proti ŠKF Sereď sa odohrá pred zrakom biatlonovej kráľovnej Anastasiye Kuzminovej, ktorú v sobotu 20. februára popoludní čaká milá povinnosť.

Pred úvodným výkopom stretnutia 20. kola Fortuna ligy odovzdá naturalizovaná Slovenka pochádzajúca z ruského Ťumeňu, ktorá sa môže pochváliť troma zlatými medailami z olympijských hier, ocenenie pre najlepšieho hráča MFK Zemplín v jesennej časti sezóny. Víťaz tejto súťaže vzišiel z hlasovania fanúšikov, ktorí rozhodli o tom, že tento honor získa kapitán mužstva Igor Žofčák.

Nastenka počas svojej vydarenej kariéry nazbierala na troch olympiádach, na ktorých štartovala (Vancouver 2010, Soči 2014, Pjongčang 2018), okrem tria najcennejších kovov aj rovnaký počet strieborných medailí a vo svojej zbierke má aj jeden titul z majstrovstiev sveta.

Legenda slovenského biatlonu tak odovzdá cenu symbolicky inej legende, a to michalovského futbalu. A Igor Žofčák, ktorý aj v 37 rokoch patrí medzi najlepších hráčov našej najvyššej súťaže, ňou nepochybne je už teraz. Špílmacher s vycibrenou technikou tiež toho vo svojej kariére dosiahol veľa. Žofi má štyri slovenské tituly, jeden český a 14-krát si obliekol aj najcennejší dres. V našej najvyššej súťaži doteraz odohral 380 stretnutí, v ktorých nastrieľal 13 gólov. Rodák z Bracoviec svojimi výkonmi stále potvrdzuje, že kariéru ešte môže nejaký ten rok potiahnuť a ligovú štyristovku prekoná ľavou-zadnou.

Pre Kuzminovú to bude druhá návšteva Michaloviec, premiérovo do srdca Zemplína prišla takmer na deň presne pred rokom (19. februára), kedy odovzdávala ceny najlepším športovcom mesta. Vtedy prisľúbila, že do Michaloviec určite ešte niekedy zavíta. A svoj sľub aj dodržala.

Fortunaligový zápas Michaloviec so Sereďou za prítomnosti Nasti Kuzminovej sa uskutoční v sobotu 20. februára o 14. hodine na futbalovom štadióne MFK Zemplín.

FOTO: TASR