V dôležitom zápase domáca porážka

2021-02-20 18:05:18

Michalovská séria bez prehry sa skončila na čísle šesť a koniec je zrejme aj nádejám na prienik do hornej šestky. V šesťbodovom stretnutí 20. kola Fortuna ligy nestačili futbalisti MFK Zemplín v domácom prostredí na tabuľkového suseda zo Serede po výsledku 0:2. O oba góly v domácej sieti sa postaral rodák zo Spiša Miloš Lačný.

Žlto-modrým nepriniesli šťastie nielen nové dresy, ale ani trojnásobná olympijská víťazka v biatlone Anastasiya Kuzminová s moderátorkou narodenou v Michalovciach Jankou Hospodárovou, ktoré prišli odovzdať ceny pre najlepšieho hráča jesene a zároveň autora najkrajšieho gólu Igorovi Žofčákovi. Na ťažkom teréne sa v úvodnom dejstve hral nie príliš pohľadný futbal, pričom hra sa prevažne odohrávala medzi šestnástkami a herné umenie bolo jasne v tieni bojovnosti. Domáci sa nedostali prakticky do žiadneho zakončenia, hostia pohrozili iba hlavičkou Lačného, ktorá mierila nad brvno.

Po zmene strán začali o niečo aktívnejšie seredskí hráči a za svoju ofenzívnu snahu boli aj odmenení. Síce v 48. minúte ešte z priameho kopu Fábry opečiatkoval iba ľavú žrď Markovičovej brány, no o šesť minút neskôr po trestnom kope toho istého hráča sa lopta odrazila až k Lačnému, ktorý ju zblízka upratal do siete - 0:1. O čosi neskôr unikol po pravej strane Eneji, ale vo vyloženej šanci ho vychytal Markovič. Vyrovnanie mal na kopačke štvrťhodinu pred koncom striedajúci Begala, ale v dobrej pozícii netrafil loptu. Gólovú poistku hostí pridal v 83. minúte po obrovskom zaváhaní Vaška opäť Lačný, ktorý z pár krokov bez problémov poslal loptu do brány - 0:2...

MFK Zemplín Michalovce - ŠKF Sereď 0:2 (0:0)

Góly: 56. a 83. Lačný

ŽK: 19. I. Žofčák, 55. Špoljarič, 86. M. Begala - 38. Morong, 90. Machuča

Rozhodovali: A. Somoláni - Roszbeck, Hrmo; bez divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - D. Magda, Soler, F. Vaško, M. Vojtko - Neofytidis, Špoljarič (70. M. Begala) - Oshima (83. Ivanov), I. Žofčák, Sharani (83. M. Trusa) - Tandir (59. Popovits)

ŠKF: Yakubu – Morong (90+. Mečiar), Ľ. Michalík, Salimi, Mlakar (46. Slaninka) – Šumský (88. Espinar) - Iván, A. Fábry, Machuča, Eneji (72. Jureškin) - Lačný

Hlasy trénerov:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Bol to bojovný zápas na ťažkom teréne. Obe mužstvá si vytvorili viaceré pološance. Hostia z toho dali dva góly, my ani jeden. Súpera sme veľmi do šancí nepustili, no zlý zápas sme odohrali predovšetkým v ofenzíve. Preto sme zápas prehrali."

Ján Blaháč, tréner ŠKF Sereď: "Zápas sa pre nás od začiatku veľmi dobre vyvíjal. Hráči od začiatku pracovali na sto percent. Máme za sebou turbulentné obdobie, preto som rád, že sa to na tíme nijako neprejavilo. Hráči pracovali v každej formácii tak, ako sme si povedali pred zápasom. Na súpera sme sa veľmi dobre pripravili, predovšetkým sme sa snažili eliminovať jeho štandardné situácie, v ktorých patrí k najlepším v lige. Okrem dvoch gólov sme mohli dať ešte jeden, ale v prvom rade sme veľmi radi za víťazstvo."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 27. februára o 14.00 hod.: Dunajská Streda – Michalovce (21. kolo)

Sobota 6. marca o 14.30 hod.: Michalovce – Nitra (22. kolo)

Foto: Róbert Andrejov