Tesná prehra na ihrisku veľkého favorita

2021-02-27 16:03:00

Druhú prehru v rade zaknihovali v sobotu popoludní michalovskí futbalisti. Na Žitnom ostrove podľahli domácej Dunajskej Strede, ktorá bojuje o titul so Slovanom, najtesnejším rozdielom 1:2. Zemplínčania tak definitívne stratili možnosť postúpiť do skupiny o titul a dokonca sa zošmykli na poslednú priečku tabuľky o skóre za Pohronie.

Domáce mužstvo začalo veľkým ofenzívnym náporom a od úvodných sekúnd sa zahryzlo do Michalovčanov, ktorým hodnú chvíľu trvalo, kým sa dostali do zápasu. Za svoju aktivitu boli hráči DAC odmenení aj rýchlym gólom, o ktorý sa v 10. minúte postaral Kružliak, keď hostia nedokázali odvrátiť loptu do bezpečia po Divkovičovom rohu. Po inkasovanom góle sa Zemplínčania prebrali a hru sčasti vyrovnali. Prvýkrát sa bližšie k bráne Jedličku dostali až po dvadsiatich minútach, kedy nepresný strieľaný center Vojtka smeroval mimo. V 29. minúte na opačnej strane strieľal veľa brány Blackman a o osem minút neskôr po peknej individuálnej akcii zakončoval aj Kalmár, no obrana Michaloviec jeho pokus zblokovala. Tesne pred odchodom do šatní to z hranice šestnástky skúšal aj Nicolaescu a Markovič vytiahol parádny zákrok, keď loptu končekmi prstov vytlačil na roh.

Aj do druhého polčasu vstúpili domáci aktívne, ale mohli to byť Michalovce, ktoré boli blízko ku gólu. V 53. minúte sa za obranu dostal Trusa, ktorý sa už hotoval zakončovať, ale brankár Jedlička včasným vybehnutím zažehnal hroziace nebezpečenstvo. Presne o desať minút tak opäť udreli Dunajskostredčania. Krátko po svojom príchode na ihrisko vystrelil Andzouana a hoci si Markovič na loptu siahol, skončila v sieti - 2:0. Zakrátko si michalovský brankár poradil so strelou svojho bývalého spoluhráča Taiwa. V záverečnej desaťminútovke "majorošovci" poriadne vystrčili rožky. Najprv v 82. minúte po rýchlej kontre a spätnej prihrávke Magdu v dobrej šanci zle trafil loptu Trusa a o dve minúty po takmer identickej akcii sa k zakončeniu z výbornej pozície dostal Ntotis, ale minul bránu. Hostia sa napokon predsa len dočkali čestného úspechu, v nadstavenom čase vystrelil Ntotis, trafil do ruky Beskorovajného a z nariadenej penalty sa bez problémov presadil Žofčák - 2:1. Na vyrovnanie však už Michalovciam času nezostalo...

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 10. D. Kružliak, 63. Andzouana - 90+. I. Žofčák (11 m)

ŽK: 90+. Beskorovainyi - 38. Neofytidis, 59. M. Trusa

Rozhodovali: Kišš - Ádám, Vitko; bez divákov

FC DAC 1904: Jedlička - Blackman (76. Sommer), D. Kružliak, Müller (71. Davis), Beskorovainyi - Divkovič (61. Taiwo), Christie-Davies (76. Balič), Schäfer, Kalmár - E. Ramirez, Nicolaescu (61. Andzouana)

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - D. Magda, Soler, F. Vaško, M. Vojtko - Adekuoroye, Neofytidis (59. I. Žofčák), Špoljarič (83. Ntotis) - Popovits (70. Siopis), M. Trusa (83. Tandir), Oshima

Hlasy trénerov:

Bernd Storck, tréner Dunajskej Stredy: "Teší nás, že sme získali tri body, ale nie som spokojný s niektorými situáciami. Mali sme držanie lopty, aj niekoľko šancí, ale pri všetkej úcte k Michalovciam, mali sme dať viac gólov. Z herného hľadiska bolo všetko v poriadku, ale chýbala posledná prihrávka, nábeh, viac odhodlania pobiť sa pred bránou. Treba streliť góly, aby sme sa nemuseli báť na konci. Robíme preto na tréningoch veľa. Čo ma potešilo, že v zápase sme dali priestor viacerým hráčom a vrátil sa ľavý obranca Eric Davis. Ešte nie je úplne fit, ale jeho návrat cítiť aj v kabíne."

Jozef Majoroš, tréner Michaloviec: "Dunajská Streda vyhrala zaslúžene, zápas mala pod kontrolou. Mrzí nás, že sme sa od začiatku príliš stiahli do šestnástky a ťažko sme mohli vyjsť do protiútokov. V prvom polčase sme smerom dopredu veľa nevymysleli. V druhom polčase sa obrana vysunula vyššie. Škoda druhého gólu. Ku koncu zápasu sme si vypracovali aj šance, ktoré sme však nepremenili. V závere sme už len skorigovali výsledok. Gratulujem Dunajskej Strede k víťazstvu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 6. marca o 14.30 hod.: Michalovce - Nitra (22. kolo)

Foto: TASR