Po druhej prehre v rade pád na dno

2021-02-28 12:45:21

Futbalisti Dunajskej Stredy sa dočkali prvého ligového víťazstva v tomto roku. Na domácej pôde zdolali v sobotnom stretnutí 21. kola Fortuna ligy Michalovce 2:1. V tabuľke figurujú na druhom mieste o štyri body za Slovanom Bratislava, "belasí" sa v nedeľu predstavia v Zlatých Moravciach proti Seredi. Michalovce v jarnej časti získali zatiaľ iba bod a klesli na posledné miesto o skóre za Pohronie.

DAC kontroloval vývoj zápasu, už v 10. minúte ho poslal do vedenia Dominik Kružliak, po zmene strán pridal poistku a napokon rozhodujúci druhý gól Yhoan Andzouana. Hosti už len skorigovali, keď v nadstavenom čase duelu premenil jedenástku Igor Žofčák. Napriek trom bodom tréner Dunajskej Stredy Bernd Storck našiel vo výkone hráčov isté rezervy: "Všetci od nás očakávajú, že vyhráme každý zápas a to nás dostáva pod tlak. Toto bol zápas, v ktorom sme museli povinne zvíťaziť. Už v príprave sme spolu hrali bez gólov a vedeli sme, že aj teraz to bude ťažké. Začali sme dobre, ale očakávam od mužstva viac. Hovorili sme o tom aj cez polčasovú prestávku. Po druhom góle sme mali pridať poistku. Máme mladé mužstvo, všetko je fajn, ale v takýchto zápasoch očakávam od hráčov viac."

Obaja strelci DAC-u dosiahli prvé zásahy v tejto sezóne, pre Andzouanu to bol vôbec prvý gól v drese Dunajskej Stredy. "Potešilo ich to. Keď Andzouana prišiel do klubu, očakávali sme od neho veľa. Potom si však prešiel zraneniami a vírusom, takže má za sebou ťažké obdobie. V posledných týždňoch však dobre trénoval a bol som s ním veľmi spokojný. Je na dobrej ceste. Dominik Kružliak pracuje veľa v defenzíve. S obrancami, ako aj s Kružliakom sa veľakrát rozprávame, že pri štandardných situáciách musia viac ohrozovať bránu. Teraz to vyšlo. Je dobre, že sa vedia presadiť viacerí hráči," uviedol Storck.

Michalovce nezachytili úvod roka a po troch jarných kolách klesli na dno tabuľky. Podľa trénera Jozefa Majoroša však ukázali v MOL Aréne aj dobré momenty: "Momentálne sa nachádzame na poslednom mieste, čaká nás ešte zápas s Nitrou, ktorý veľa napovie. Máme mladé mužstvo, sú to mladí chlapci. Verím, že budú po mentálnej stránke dobre pripravení. V defenzíve sme ukázali, že na tom môžeme stavať. Momentálne mame problém v ofenzívnej časti. Mali sme šance, ale chýba nám pokoj pri zakončení. Bez gólov sa dá iba ťažko vyhrať. Pracujeme na tom. Verím, že keď prídu góly a defenzíva bude pracovať spoľahlivo, výsledky a víťazstvá sa dostavia."

Jeho mužstvo získalo na jar len jeden bod a kleslo na posledné miesto tabuľky. „Keď som tu, tak zatiaľ mám dôveru vedenia,“ reagoval Majoroš na otázku, či sa neobáva o svoje miesto. „Tlak je normálna vec,“ dodal. Michalovce v prvých dvoch jarných zápasoch stratili body s priamymi konkurentmi zo spodnej časti tabuľky. Remizovali s Pohroním a doma podľahli Seredi. Pred začiatkom jarnej časti ešte snívali o hornej šestke, namiesto toho budú bojovať o záchranu. „V defenzíve to celkom funguje, problémy máme v ofenzívnej časti. Potrebujeme sa chytiť, možno nám postačí nejaký náhodný gól,“ uzavrel michalovský kouč.

Zdroj: TASR, sportnet.sk

Foto: TASR