Vrcholí základná časť Fortuna ligy

2021-03-03 20:29:19

Základná časť Fortuna ligy má za sebou 21 kôl, ostáva posledné. Pred ním je už väčšina otázok ohľadne účasti v skupine o titul, resp. o udržanie sa vo Fortuna lige vyriešených. Ostáva posledná.

Pred 21. kolom Fortuna ligy bojovali, pravda, niektorí len teoreticky, o prvú šestku ešte všetky tímy našej ligy. Po víkende je isté, že prvých päť tímov tabuľky bude v top 6, posledná pätica bude bojovať v skupine o udržanie sa vo Fortuna lige. Ostáva vyriešiť posledný rébus, bude v hornej šestke Trenčín či Ružomberok? O poslednú miestenku medzi slovenskou futbalovou elitou sa pobijú mužstvá na diaľku.   

VION NA 5. PRIEČKE

S definitívou môžeme povedať, že tri body na ihrisku Nitry znamenajú konečné 5. miesto po základnej časti pre ViOn. Nič na tomto umiestnení nezmení ani výsledok v 22. kole, resp. v poslednom kole základnej časti. Pre ViOn je to historický úspech, po prvý raz bude v top 6.

DO ŠESTKY TRENČÍN vs. RUŽOMBEROK

AS Trenčín je momentálne na 6. priečke a jednou nohou už je v top 6. Posunúť nižšie ho môže už len MFK Ružomberok, ktorý by sa v prípade víťazstva v poslednom kole základnej časti na pôde Žiliny a v prípade prehry Trenčína doma s Trnavou posunul práve na 6. priečku na úkor AS. Trenčínu stačí k istote 6. miesta aj bod proti Trnave, s Ružomberkom má totiž lepšie vzájomné zápasy, ktoré sú v prípade rovnosti bodov určujúce.   

SEREĎ, POHRONIE, NITRA, SENICA A MICHALOVCE V SKUPINE O UDRŽANIE SA VO FL

Kým pred 21. kolom ešte všetci, aj keď niektorí už len teoreticky, poškuľovali po prvej šestke, teraz už je definitívne isté, že všetci piati budú bojovať v skupine o záchranu, resp. o udržanie sa vo Fortuna lige. Nitra i Sereď majú zhodne 22 bodov, v prípade víťazstva v poslednom kole a prehry AS Trenčín by mali všetky tri tímy zhodne bodov, o tom, kto ide do top 6, rozhodujú vzájomné zápasy. Trenčín ich má lepšie s oboma súpermi.   

ATRAKTÍVNE TELEVÍZNE PRENOSY   

V poslednom, 22. kole, základnej časti Fortuna ligy je na programe Zápas mesiaca, v ktorom aktuálny líder tabuľky ŠK Slovan Bratislava vyzve na Tehelnom poli DAC Dunajská Streda. Duel odvysiela v priamom prenose Orange Šport. RTVS odvysiela v poslednom kole zápas AS Trenčín – Spartak Trnava, ktorý ponúka zaujímavú futbalovú zápletku. Trenčania bojujú o top 6, Spartak bude chcieť uhájiť tretiu priečku tabuľky.   Posledné kolo základnej časti je na programe v sobotu 6. marca v zhodnom čase o 14:30 hod.   

NADSTAVBA OD 13. MARCA

Prvé kolo nadstavbových častí Fortuna ligy je na programe už počas víkendu 13. - 14. marca. Kompletný rozpis vrátane televíznych zápasov zverejníme čo možno najrýchlejšie po skončení základnej časti. 

PROGRAM 22. KOLA FORTUNA LIGY (6.3. o 14:30 hod.)     

  • Slovan Bratislava – DAC Dunajská Streda (Orange Šport) 
  • AS Trenčín – Spartak Trnava (RTVS) 
  • MŠK Žilina – MFK Ružomberok 
  • FK Senica – FK Pohronie 
  • ViOn Zlaté Moravce – ŠKF Sereď 
  • MFK Zemplín Michalovce – FC Nitra   

Všetky zápasy Fortuna ligy môžete naďalej zdarma, exkluzívne a bez nutnosti registrácie sledovať na ifortuna.sk.Archív zo zápasov a zostrihy toho najlepšieho z kola si pozrite na Huste.tv.

Zdroj: Fortunaliga.sk