Zlaté body zariadil v závere Popovits

2021-03-06 17:48:32

Mimoriadne cenné víťazstvo dosiahli v sobotu popoludní michalovskí futbalisti. Na domácom trávniku v záverečnom 22. kole základnej časti Fortuna lify zdolali najtesnejším rozdielom v šesťbodovom zápase súpera z Nitry, keď o triumfe 1:0 rozhodol v 87. minúte svojim premiérovým gólom v drese MFK Zemplín Grék Dimitrios Popovits. Žlto-modrí tak obsadili po základnej časti konečné 9. miesto.

Duel tímov zo spodných priečok tabuľky začal vo svižnom tempe a od úvodných minút boli aktívnejší domáci. V 13. minúte prvýkrát ohrozil hosťujúcu bránu Magda, ktorý ešte v jeseni obliekal dres Nitry, ale jeho strelu k žrdi vytlačil na roh Šípoš. O sedem minút po priťuknutí Sharaniho z dobrej pozície zle zakončil Phillips. Hostia pohrozili v 23. minúte, keď sa do šance dostával Franko, Markovič však včasným vybehnutím loptu odvrátil do bezpečia. V 35. minúte Žofčák prihrávkou za obranu našiel Phillipsa, ktorý v tutovke minul bránu. V úplnom závere prvého polčasu mali Zemplínčania ďalšie dve veľké šance. Najprv po dlhom Solerovom pase Sharani z uhla vystrelil do Šípošových nôh a v nadstavenom čase stroskotal na skvelom gólmanovi Nitry aj Trusa.

Po zmene strán boli naďalej aktívnejší Michalovčania, avšak dlho sa ich úsilie končilo zväčša pred šestnástkou alebo nepresnou finálnou prihrávkou. Po hodine hry sa Sharani preštrikoval cez obrancov hostí, ale akciu zakončil nedôrazne. O päť minút na to bol v pokutovom území faulovaný Phillips a rozhodca Smolák ukázal na biely bod. Tradičný exekútor Žofčák však penaltu nepremenil, keď sa opäť predviedol brankár Šípoš, ktorý jeho strelu vyrazil. Keď sa neujala ani strela Phillipsa z 86. minúty, vyzeralo to tak, že súboj sa skončí bezgólovou remízou. Prišla však 87. minúta, po Tandirovej prihrávke unikol striedajúci Popovits a zoči-voči brankárovi nezaváhal - 1:0!

MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 1:0 (0:0)

Gól: 87. Popovits

Rozhodovali: Smolák - Pozor, Borsányi; bez divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - D. Magda, Soler, F. Vaško, M. Vojtko - Adekuoroye - I. Žofčák (80. Popovits), Oshima, M. Trusa (66. Ntotis), Phillips - Sharani (76. Tandir)

FC: Šípoš - Fabiš, Djiby Ba, Kolčák, Celebi - Vrábel (56. Kurt), Regäsel - Danek (23. Mészáros), Jendrišek, Kindsvater (56. Chríbik) - Franko (72. Käuper)

Hlasy trénerov:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Myslím, že sme dnes vyhrali zaslúžene. Celý zápas sme boli lepším mužstvom ako Nitra. Zápas sme mohli rozhodnúť už v prvom polčase, keď sme mali tri veľké šance, ktoré sme nedobre riešili v koncovke. Druhý polčas sme si už toľko šanci nevypracovali. Chlapci si zaslúžia pochvalu, celý zápas išli za víťazstvom. Verím, že tento výsledok a výkon nás nakopne, dodá viac sebadôvery. Ešte raz gratulujem chlapcom. Víťazstvo je zaslúžené."

Peter Lérant, tréner FC Nitra: "V prvom polčase mali Michalovce viaceré ofenzívne náznaky, v druhom sme mali aj my nejaké útoky. Futbal na ťažkom teréne však nemohol priniesť veľa kvality. Preto to bol boj. Gratulujem Michalovciam, my sme to nezvládli v hlavách. Domáci nepremenili penaltu a myslím si, že minimálne takú istú sme mohli kopať aj my v závere druhého polčasu. Aj v minulom zápase sme boli poškodení, no na tému rozhodcov si nemôžeme otvoriť ústa. V závere sme si to však pokazili sami, keďže hráči po debate s rozhodcom poľavili v koncentrácii a inkasovali lacnejší gól."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 13. marca o 17.00 hod.: Michalovce - Nitra (1. kolo nadstavby)

Sobota 20. marca o 17.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (2. kolo nadstavby)

Sobota 3. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Senica (3. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov