Konečne si zakričal aj v michalovskej kabíne

2021-03-08 10:31:50

Po necelých troch mesiacoch sa Zemplínčania opäť tešili z ďalšieho ligového víťazstva. V dôležitom súboji s tabuľkovým susedom z Nitry zdolali na svojom trávniku mužstvo spod Zobora vďaka gólu Dimitriosa Popovitsa 1:0 a odpútali sa z dna tabuľky, keď poskočili na deviatu priečku. Po sobotňajšom zápase sme prehodili zopár slov s obrancom MFK Zemplín Michalovce Danielom Magdom, ktorý prišiel k Laborcu v zime práve z Nitry.

Padol vám veľký kameň zo srdca po tomto vydretom víťazstve?

"Samozrejme, všetci sa tešíme, že sme konečne pretrhli šnúru, ktorá nebola dobrá. Verili sme, že do konca zápasu strelíme nejaký gól, čo sa nám aj podarilo. Radosť v kabíne je veľká."

Opäť ste sa trápili v koncovke, v prvom polčase ste zahodili tri veľké šance, po prestávke dokonca aj pokutový kop. Napokon sa však predsa len šťastie usmialo na vás...

"Áno, mali sme tam viaceré sľubné šance, z ktorých sme mohli skórovať, ale hoci sme žiadnu nevyužili, bojovali sme ďalej a nakoniec sme sa dočkali gólovej odmeny v úplnom závere."

Nitra nevystrelila do priestoru žrdí ani raz, naopak, vy až päťkrát, čo značí, že ste išli jasne za troma bodmi. Zaslúžené víťazstvo?

"Túžili sme streliť rýchly gól a konečne naplno bodovať po dlhšej dobe. Aj keď skorý zásah do nitrianskej brány neprišiel, tri body zostali doma a to je najhlavnejšie."

Čo pre vás znamená toto víťazstvo?

"Keďže je tesne po zápase, ešte som si nestihol pozrieť ostatné výsledky. Jedno víťazstvo však ešte nič nerieši. Ideme ďalej, pred nami je ešte desať zápasov a do každého z nich musíme ísť naplno."

Ešte v decembri ste hrali za Nitru, teraz ste už stáli proti nej. Boli ste viac motivovaní?

"Jasné, že som sa chcel proti bývalému klubu vytiahnuť a hlavne nad ním vyhrať. Veľmi sa teším, že sa to podarilo. Zároveň to pre mňa bolo prvý súťažný triumf v michalovských farbách, takže konečne už viem, ako znie víťazný pokrik v kabíne."

Čakajú vás boje v skupine o udržanie sa. Tabuľka je mimoriadne nadupaná, bodové rozdiely sú minimálne. Aký priebeh nadstavby prognózujete?

"Ako ste už povedali, tabuľka je nesmierne vyrovnaná, všetkých šesť tímov je na tom bodovo takmer rovnako. Nezostáva nám nič iné, iba bojovať a nechať v každom zápase na ihrisku všetko. Presne tak, ako tomu bolo teraz proti Nitre. Pevne verím, že sa zachránime."

Napriek tomu, že máte iba 23 rokov, skúsenosti so záchranárskymi prácami máte na rozdávanie. Boje o udržanie ste zažili počas pôsobenia v Podbrezovej aj v Nitre. Spoluhráčom teda môžete radiť...

"Na Horehroní sme síce bojovali o záchranu, ale ja som vtedy veľmi ešte nehrával. Vlani v Nitre som to však už zažil naplno na vlastnej koži a dotiahli sme to do zdarného konca, keď sme zvládli barážový dvojzápas s Dubnicou nad Váhom. Ako vravíte, môžem teda rozdávať skúsenosti v šatni Michaloviec. Pevne dúfam, že tak, ako sa mi podarilo zachrániť v minulom roku, tak to bude aj teraz."

Foto: Róbert Andrejov