Diarra opäť v službách MFK Zemplín

2021-03-10 10:08:14

Pred štartom nadstavbovej časti sa káder prvoligového MFK Zemplín Michalovce rozrástol o jednu staronovú tvár. Kormidelník Jozef Majoroš sa počas záchranárskych bojov bude môcť spoliehať aj na služby 27-ročného Francúza Cheicka Alana Diarru, ktorý pri Laborci pôsobil už v predošlých dvoch sezónach.

„Cheika dobre poznáme a takisto on pozná michalovské prostredie. V mužstve nám chýbajú skúsenosti, preto sme sa obzerali po nejakom hráčovi, ktorý by priniesol trošku pokoja a práve tie skúsenosti. Boli sme spolu v kontakte a sám sa opýtal, či sa môže vrátiť. Navyše bol stále našim hráčom, takže tak sa upiekol jeho návrat do tímu. Menším problémom môže byť chýbajúca herná prax, lebo za posledný rok odohral možno päť zápasov, ale ja pevne verím, že sa do toho čo najskôr dostane,“ vyjadril sa k návratu odchovanca akadémie Olympique Lyon tréner Majoroš.

Diarra, ktorý do Michaloviec pricestoval uplynulú sobotu, odohral za žlto-modrých od svojho príchodu v lete 2018 dokopy 32 ligových zápasov, v ktorých strelil 4 góly. Okrem toho nastúpil aj na 6 pohárových stretnutí, v nich si pripísal jeden presný zásah. Šikovného krídelníka v sezóne 2019/20 na niekoľko mesiacov vyradilo z hry zranenie kolena, ktoré si privodil hneď v úvodnom kole proti Žiline a do zápasového diania potom zasiahol až v jarnej časti. V júli 2020 mu s MFK Zemplín vypršal kontrakt a odvtedy bol bez angažmánu. Teraz sa Michalovciam upísal do konca aktuálneho ročníka.

Vizitka Cheicka Alana Diarru

Narodený: 23. júna 1993 v Lyone (Francúzsko)
Výška: 182 cm
Váha: 73 kg
Materský klub: Olympique Lyon
Ďalšie pôsobiská: FC Gueugnon, FCO Dijon, Rapid Bukurešť, ASC Otelul Galati, FC Petrolul Ploješť, FC Dinamo-Auto Tiraspoľ, FC Dacia Kišiňov, MFK Zemplín Michalovce

Foto: Róbert Andrejov