Ismar Tandir: Tu sme doma a tu sme silní!

2021-03-11 20:35:03

Autor: Miroslav Čief

V sobotu sme v poslednom 22. kole základnej časti Fortuna ligy hostili futbalistov FC Nitra. Tí zatiaľ ešte nikdy na ihrisku v Michalovciach neskórovali a platilo to aj po 90 zápasových minútach, ktoré priniesli zaujímavý futbal. V zápase sme mali výraznú prevahu, v prvom polčase po zakončeniach Sharaniho a Trusu čaroval brankár FC Dávid Šipoš, ktorý sa vyznamenal aj 65. min, keď skvelo vychytal penaltu nášho kapitána Igora Žofčáka. Mnohí sa už v záverečných minútach zmierovali s remízou, až prišla 87. min - v nej sa podarilo vo svojom 36. zápase za Zemplín premiérovo skórovať Dimitriosovi Popovitsovi, ktorému na presný zásah prihrával Ismar Tandir. Práve s týmto Bosniakom sme si pre Vás pripravili menší predvíkendový rozhovor.

#9 Ismar Tandir

Ismarovi sa po víťazstve 1:0 nad Nitrou hovorilo o čosi ľahšie. "Zápas s Nitrou bol ťažký, z našej strany ešte nie úplne ideálny, ale čo môžem povedať s istotou, tak sme radi, že sme zvládli tento dôležitý zápas zvládli. Taktika zvolená trénermi bola dobrá. Dlho sme nevedeli zápas otočiť vo svoj prospech, ale ako sa blížil koniec zápasu, vedeli sme, že musíme vyhrať. V prvom polčase sme mali veľa šancí, v druhom sme na konci dali gól a sme s tým spokojní," začal rozprávanie útočník ,ktorý prišiel na ihrisko v 76. min.

Ismar Tandir (prvý zprava)

Ku gólovej asistencii sa vyjadril nasledovne. "Na ihrisku som bol pár minút a snažil som sa pomôcť mužstvu. Pri akcii ktorá viedla ku gólu som vedel, čo mám robiť, mám 25 rokov a som už pomerne skúsený hráč. Už pred zápasom sme si Dimitriosom Popovitsom povedali, ako sa máme pohybovať, ako si na ihrisku vyhovieť. Pri tom góle dal "Banky" hlavičku, ja som loptu predĺžil na Popiho, ktorý si nabehol do voľného priestoru, išiel sám na bránku a bravúrne zakončil. Na gól dlho čakal, tento bol dôležitý, pretože znamenal pre nás cenné 3 body."

Všetkých v kabíne však mrzelo, že sa nám nepodarilo postúpiť do skupiny o titul. Pred jarou to bol náš taký tichý cieľ, ktorý sa nám nepodarilo naplniť."Chceli sme postúpiť do hornej šestky, ale nezachytili sme prvé kolá súťaže, v ktorých sa nám bodovo nedarilo. Dostávali sme aj veľa gólov, so Žilinou sme prehrali 2:6, so Slovanom 0:5...Inkasovali sme ľahko, neskôr sa to zlepšilo, mali sme oveľa lepšie výsledky. Odkedy som však v Michalovciach, najviac ma mrzí jeden zápas - a to súboj v Žiline s Trenčínom. Vyhrávali sme v ňom 2:0 a súper neskôr vyrovnal na konečných 2:2. To nás veľmi mrzelo vtedy a trápi nás to dodnes," hovoril úprimne. 

Momentálne nás tak čakajú záchranárske práce, čo si plne uvedomuje. Už v sobotu máme šancu pripísať si do tabuľky dolnej šestky 3 body, keď sa opätovne po týždni stretneme s Nitrou. "Záchranu vo Fortuna lige máme vo vlastných rukách. Musíme sa snažiť bodovať v každom zápase a ukázať, že máme lepšie mužstvo, ako naši protivníci. Všetko musíme ukázať na ihrisku. Zápas s Nitrou bude podľa mňa iný ako ten spred týždňa. Každý zápas je iný, my sa musíme pripraviť, že to bude opäť boj. Bude to súbojový a taktický zápas a o víťazovi podľa mňa rozhodne to, kto viac pôjde za víťazstvom - čiže kto viac bude chcieť 3 body, ten ich napokon aj získa," pokračoval.

Ispar prišiel do MFK Zemplín preto, aby dával góly, Gólovo sa mu darilo v MFK Ružomberok, neskôr bol v Pohroní a teraz sa naplno venuje pôsobeniu v Michalovciach. "Mesto je krásne, aj keď je koronakríza a všetko v meste je pozatvárané. V klube som však našiel výborné prostredie, tréneri i spoluhráči sú výborní. K mojim výkonom toľko, že zatiaľ mám bilanciu 2 góly a 3 asistencie. Jasné, viem, že to môže byť lepšie, viem ako sa mi darilo v minulosti, ale hlavne chcem pomáhať výkonmi našim mladým hráčov. Potiahnuť mužstvoa a ja mu verím. Viem, že máme kvalitu a som presvedčený, že Fortuna liga ostane v Michalovciach aj ďalší ročník. Musíme zabojovať ako tím, všetci spolu a ukázať našu tímovosť a hernú kvalitu na ihrisku," zdôraznil 25- ročný futbalista.

Do konca sezóny náš čaká ešte poriadna rehoľa. Pôjde o všetko. "Do konca jari nás čaká ešte 10 zápasov, to bude ako iná liga, hrať sa bude ako play- out. Každý zápas je a bude bojom a ligový život. V sobotu hráme zápas s Nitrou doma a musíme ho bezdpomienečne vyhrať. Musíme ukázať, že tu sme doma a tu sme silní. A ako som povedal, verím nášmu mužstvu!" zakončil útočník Ismar Tandir.

TEXT: Miroslav Čief

Foto: Róbert Andrejov