V Poprade tesná prehra s Cracoviou Krakov

2015-07-04 12:00:00

Žlto-modrí podľahli účastníkovi najvyššej poľskej súťaže 1:2. keď sa presadil striedajúci Jozef-Šimon Turík.

Nováčik Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce má za sebou druhé prípravné stretnutie tejto letnej prípravy, ktoré bolo zároveň prvým v rámci sústredenia v Tatranskej Lomnici. V sobotu podvečer bol súperom mužstva od Laborca účastník poľskej Ekstraklasy Cracovia Krakov. Tímu z hlavného mesta našich severných susedov podľahli Michalovčania v Národnom tréningovom centre v Poprade najtesnejším rozdielom 1:2 (0:1), keď prehru v závere skorigoval Jozef-Šimon Turík.

Zopár desiatok divákov, ktorí zavítali do popradského NTC videli kvalitný a vyrovnaný zápas. Zemplínčania sa už v 6. minúte mohli ujať vedenia, keď Danko našiel v pokutovom území nepokrytého Hamuľaka, ktorý však z prvej vypálil tesne nad bránu. Krátko nato to na druhej strane skúšal Wójcicki, ale Kira si s jeho strelou bez problémov poradil. V 11. minúte mali veľkú šancu na skórovanie Polici, Rakels zakončil iba tesne nad. Po štvrťhodine hry si Kira poradil s pokusom slovenského reprezentanta Erika Jendrišeka, ktorý vyrazil na rohový kop, o čosi neskôr nepresne vystrelil Morlacchi. Prvý gólový moment duelu prišiel v 26. minúte, po rohu Cetnarskeho prekonal Kiru krásnou hlavičkou Čovilo a Cracovia viedla. Potom sa snažil zvýšiť vedenie Krakovčanov Jendrišek, ale zakončil vedľa brány, medzi tri žrde nenamieril ani Danko.


V druhom dejstve mali navrch michalovskí futbalisti, tréneri prestriedali, na ihrisko sa dostali aj dve nové tváre, ktoré prišli na skusy - srbský stredný záložník Marko Avramovič zo Slobody Užice a nigérijský útočník Peter Nworah z Podbrezovej. Práve tento hráč hneď v úvode ohrozil brankára Cracovie, ktorý jeho strelu vyrazil na roh. V 52. minúte sa nepresadil Morlacchi, o minútu nato ani Mensah. A tak v 54. minúte udrel Krakov druhýkrát: Zjaviński pekne vysunul Wdowiaka, ktorý presnou strelou k ľavej žrdi prekonal Kiru. Vzápätí mohol skorigovať nepriaznivý stav Grič, avšak spoza šestnástky netrafil svätyňu Stepniowskeho, v 57. minúte sa z gólu netešil ani Nworah. Po hodine hry po centri Zejdlera hlavičkoval mimo brány Diabang, potom Argasińskeho bombu chytil Kira. Ďalšie šance si vypracovali Zemplínčania, Podhorin, Kunca či Avramovič však neskórovali. Podarilo sa to až v 84. minúte Turíkovi, ktorý zužitkoval prihrávku Tótha a prízemnou strelou rozvlnil sieť - 1:2. Ten istý hráč mohol pre Michalovce vybojovať aj remízu, ale v poslednej minúte jeho tvrdá strela len lízla brvno poľského celku.

MKS Cracovia Krakov - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 26. Čovilo, 54. Wdowiak - 84. Turík

MKS CRACOVIA: 1. polčas: Sandomierski - Sretenović, Polczak, Wawszczyk, Deleu - Čovilo, Cetnarski, Wójcicki, Kapustka - E. Jendrišek, Rakels. 2. polčas: Stępniowski - Król, Wołąkiewicz, Rymaniak, Jaroszyński - Armiche, Wdowiak, Argasiński, Zejdler - Diabang, Zjawiński

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, M. Koscelník (68. Šimčák) - Grič (76. Musiol) - M. Regáli (46. Mensah), Morlacchi (76. Turík), S. Danko (46. Avramovič), D. Kunca (76. L. Tóth) - M. Hamuľak (46. Nworah)

Zdroj videa: cracovia.pl

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú "šturmovci" opäť v rámci sústredenia vo Vysokých Tatrách, v utorok 7. júla o 17. hodine sa v popradskom NTC stretnú s domácim druholigovým celkom.