O výhru sme prišli v poslednej minúte

2021-03-13 19:59:28

Len zopár desiatok sekúnd delilo futbalistov MFK Zemplín Michalovce od druhého víťazstva nad Nitrou v priebehu ôsmich dní. Zverenci lodivoda Jozefa Majoroša prišli v súboji 2. kola nadstavbovej časti v skupine o udržanie sa o dva dôležité domáce body v 90. minúte a s mužstvom spod Zobora sa napokon rozišli zmierlivo po remíze 1:1.

Úvodná polhodina sobotňajšieho stretnutia patrilo hosťom, ktorí mali lepší pohyb, vyhrávali osobné súboje a boli aj oveľa nebezpečnejší v ofenzíve. Už v 4. minúte vyslal krížnu strelu Jendrišek, ale nenamieril presne. Domáci odpovedali o päť minút neskôr Phillipsovým zakončením nad bránu. V 19. minúte zahrával priamy kop Fabiš a jeho pokus mierený do šibenice bravúrne vytesnil na roh Markovič. O desať minút bolo v michalovskej šestnástke opäť poriadne horúco, najprv Mustafič zo šestnástky opečiatkoval spojnicu a z pokračujúcej akcie z päťky trestuhodne netrafil priestor troch žrdí skúsený Jendrišek. Krušné chvíle žlto-modrí napokon ustáli a postupne začali hru vyrovnávať. Vpredu však pohrozili iba zblokovanou strelou Žofčáka, s ktorou si Šípoš poľahky poradil.

Do druhého dejstva vyrukovali Michalovce so dvoma zmenami v zostave, na ihrisko prišli Bednár a Tandir, ktorí nahradili Begalu, resp. Sharaniho. A tieto rošády boli prospešné, domáci začali byť oveľa nebezpečnejší a už v 48. minúte po dlhej lopte za obranu sa tutovke ocitol Popovits, avšak bránu prestrelil. Potom sa neujali pokusy nitrianskeho Mészárosa ani michalovského Phillipsa, ktoré bez problémov zneškodnili brankári. V záverečnej desaťminútovke sa bolo načo pozerať. Najprv famózne vychytal Tandira Šípoš, ale zakrátko už útočník MFK Zemplín hosťujúceho gólmana prekonal. Po ruke Fabiša, ktorý bol aj po druhej žltej karte vylúčený, nariadil rozhodca Očenáš na pokyn asistenta Poláčeka pokutový kop, a ten Tandir s prehľadom premenil - 1:0. Keď zakrátko neuspel v dobrej pozícii Popovits, prišiel pre domácich trest. V 90. minúte zahrávala Nitra rohový kop a po skrumáži sa lopta od Vaška odrazila do siete - 1:1...

MFK Zemplín Michalovce – FC Nitra 1:1 (0:0)

Góly: 83. Tandir (11 m) - 90. vlastný F. Vaško

ŽK: 10. F. Vaško, 70. Tandir, 90. M. Markovič - 20. Fabiš

ČK: 82. Fabiš (Nitra)

Rozhodovali: Očenáš - Poláček, Jánošík; bez divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič – D. Magda, Soler, F. Vaško, M. Vojtko – Adekuoroye – Phillips (73. A. Diarra), I. Žofčák (79. M. Trusa), M. Begala (46. M. Bednár), Popovits (89. Siopis) – Sharani (46. Tandir)

FC: Šípoš – Tancík, Fabiš, Kolčák, Celebi – Mustafič (49. Käuper), Regäsel – Mészáros (90+. Kurt), Jendrišek, Kindsvater (67. Pagliuca) – Franko (67. Chobot)

Hlasy trénerov:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Nevyšiel nám prvý polčas, nehrali sme v ňom dobre. Všade sme boli neskôr ako súper, ktorý si vypracoval viaceré šance. Do druhého polčasu sme zmenili systém a potom to už bolo lepšie. Mali sme tri vyložené šance, nepremenili sme ich. Mrzí nás strata dvoch bodov, keď sme po poslednej štandardnej situácii inkasovali vlastný gól, ale chybu sme spravili už pred ním. Zápas sme mali dohrať na súperovej polovici."

Peter Lérant, tréner FC Nitra: “Na chlapcov sme hrdí, po celý zápas sme boli lepšie mužstvo. Do šatní sme mali ísť minimálne s dvojgólovým vedením, pretože sme v prvom polčase mali viacero šancí. Po prestávke sme mali problémy s nakopávanými loptami na Tandira, po ktorých mal súper šance. Mrzí ma, že asi v každom zápase proti nám má súper jedenástku. Po vylúčení sme hrali vabank, vrhli sme všetko do útoku a podarilo sa nám vyrovnať. Je to pre nás isté zadosťučinenie. Neviem si predstaviť, keby sme takto poškodení mali cestovať domov opäť s prehrou."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 20. marca o 17.00 hod.: Ružomberok – Michalovce (2. kolo nadstavby FL)

Streda 24. marca o 15.00 hod.: Michalovce - FC Košice (4. kolo SC, v Poprade)

Sobota 3. apríla o 17.00 hod.: Michalovce – Senica (3. kolo nadstavby FL)

Foto: Róbert Andrejov