Matchday: Ružomberok - Zemplín

2021-03-20 10:52:37

Milí fanúšikovia!
Dnes teda v sobotu pokračuje Fortuna liga. 24.kolo prinesie ďalších šesť napínavých zápasov či už v skupine o titul alebo o záchranu. Dnes naši futbalisti cestujú pod Tatry do Ružomberka kde od 17:00 hod. je naplánovaný výkop majstrovského zápasu. Zemplín čaká ďalší dôležitý duel o body. Stretnutie sa odohrá bez divákov.

Stretnú sa dva 23-bodové tímy zo skupiny o záchranu. V minulej sezóne sme spolu hrali v Skupine o Titul, tentokrát Zemplín a Ruža iba v skupine o udržanie vo Fortuna lige.

MFK Ružomberok ma po 23.kolách na konte spomínaných 23 bodov za 5 víťazstiev a 8 remíz so skóre 31:38. V poslednom zápase cestovali do Serede, kde prehrali tesne 1:0. Túto jar odohral Ružomberok 5 zápasov, v ktorých ani raz nevyhral.

V doterajšej histórii stretnutí v najvyššej súťaži od roku 2015 sme s Ružomberkom odohrali 18 stretnutí. Bilancia Zemplína je veľmi negatívna, a to: iba 1 víťazstvo 7 remíz a 10 prehier.

Posledný vzájomný zápas sme odohrali v decembri minulého roku, v Michalovciach. Bolo to posledné jesenné kolo, a Zemplín v ňom zaznamenal svoje prvé víťazstvo nad Ružomberkom. Za Zemplín sa v divokom streleckom zápase presadili Vaško, Tandir, Žofčák a Taiwo. Zemplín vyhral 4:3.

Trénerom Ružomberka je 51-ročný Ján Haspra, ktorý prebral mužstvo v júli 2019. Najnebezpečnejšími hráčmi Ružomberka je bývalý hráč Zemplína Martin Regáli, ktorý zaznamenal už 7 gólov, z toho tri práve vo vzájomnom jesennom zápase. 3 góly zaznamenal Ján Maslo a po dva góly dali Dungeľ a macedónec Kostadinov.

Stretnutie sa odohrá na futbalovom štadióne v Ružomberku. Stretnutie sa bude hrať bez divákov. Rozhoduje Ladislav Prešinský.

Predpokladaná zostava Zemplína proti Ružomberku:
Markovic - Siopis, Soler, Vaško, Vojtko, Adekuoroye, Bednár, Oshima, Žofčák, Trusa, Tandir

MFK Ružomberok vs. MFK Zemplín Michalovce
Fortuna liga, 24.kolo, Sobota 20.marec 2021, 17:00 hod.
Stretnutie môžete sledovať cez internet prostredníctvom www stránok Huste.joj.sk alebo Fortunaliga.tv.

Zemplín do toho !!!

FOTO: Róbert Andrejov