Na repre zraz odchádzal s ťažkým pocitom

2021-03-22 18:43:08

Po sobotňajšom zápase na ihrisku Ružomberka v 2. kole nadstavbovej skupiny o udržanie sa zavládol v tábore MFK Zemplín Michalovce dvojnásobný smútok. Žlto-modrí podľahli Liptákom 0:2 a padli na poslednú priečku tabuľky o skóre za Nitru. Navyše prišli o jedného z pilierov mužstva španielskeho stopéra Iana Pina Solera, ktorý bol vylúčený a určite bude chýbať v dôležitom domácom súboji so Senicou.

Zemplínčania začali duel pod Čebraťom dobre, úvodné dejstvo hry bolo v ich réžii, ale po spomínanom vylúčení Solera sa rozsypali a domáci im v početnej výhode strelili dva góly. „V prvom polčase sme Ružomberok do ničoho nepustili, mali sme hernú prevahu, aj jednu-dve šance, a v tomto sme mali pokračovať aj po prestávke. Všetko sa zmenilo po tom, čo bol po druhej žltej karte vylúčený Soler. Myslím si, že prvú kartu nemal dostať, bola veľmi prísna. Vylúčenie nabúralo celý náš systém, hrali sme o jedného menej, ale na to sa vyhovárať nemôžeme. Dostali sme dva hlúpe góly. Prehra strašne mrzí, keď vezmeme do úvahy, že sme mali byť my tým mužstvom, ktoré malo v zápase ísť do vedenia,“ skonštatoval ľavý obranca Michaloviec Matúš Vojtko a pokračoval: „Ani po vylúčení sme sa nechceli veľmi zatiahnuť pred vlastnú bránu a iba čakať na koniec zápasu, pretože teraz má každý bod veľkú cenu. Chceli sme byť nebezpeční aj smerom dopredu, ale po prvom inkasovanom góle už domáci držali loptu a zápas mali pod kontrolou.“

V nesmierne vyrovnanej tabuľke dolnej šestky, v ktorej je medzi prvým a posledným iba trojbodový rozdiel, klesli práve zverenci trénera Jozefa Majoroša na samé dno. „Pohľad na tabuľku nie je príjemný. Čaká nás reprezentačná pauza, po ktorej odohráme dva domáce duely a v nich si v žiadnom prípade už nemôžeme dovoliť pustiť ani jeden bod,“ zdôraznil Vojtko, ktorý deň po stretnutí v Ružomberku odcestoval na reprezentačný zraz slovenského výberu do 21 rokov.

Mladí „sokolíci“ následne v pondelok z Bratislavy odleteli do Turecka, kde sa predstavia na turnaji Antalya Cup. V krajine polmesiaca si postupne zmerajú sily s Uzbekistanom U23 (vo štvrtok 25. marca o 15.00 hod.) a s rovesníkmi zo Severného Macedónska (v sobotu 27. marca o 15.00) a Ukrajiny (v pondelok 29. marca o 17.00). „Stále je pre mňa veľká pocta obliecť si reprezentačný dres, je to pre mňa taká odmena. Na zraz však idem s ťažkým pocitom, keďže sme prehrali a padli sme na dno tabuľky,“ uviedol michalovský odchovanec, ktorý chce presvedčiť kormidelníka Jaroslava Kentoša o svojich kvalitách. Vojtko je jedným z desiatky hráčov, ktorí už majú skúsenosti s pôsobením v slovenskej 21-tke. Okrem neho aj ďalší hráč MFK Zemplín, útočník Matej Trusa. „Budeme sa snažiť zoceliť nanovo poskladaný tím, aby sme sa dobre zohrali, lebo už o pár mesiacov nás čaká nový kvalifikačný cyklus a jeho úvod bude veľmi dôležitý,“ uzavrel Vojtko.

Foto: Róbert Andrejov