Výhra nad Senicou, rozhodol Trusa

2021-04-03 20:02:10

Nesmierne dôležité tri body si na svoje konto pripísali v sobotu večer michalovskí futbalisti, ktorí v domácom stretnutí 3. kola nadstavbovej časti v skupine o udržanie sa zdolali Senicu 1:0. O cennom triumfe rozhodol v 90. minúte útočník Matej Trusa, ktorý si tak skvelú streleckú formu preniesol z reprezentácie aj do klubu. MFK Zemplín sa odlepil z dna tabuľky a posunul sa na 11. priečku, pričom má rovnaký počet bodov ako trio Pohronie, Nitra a Ružomberok.

Bol to zápas o jednom góle. Počas celého priebehu boli aktívnejší domáci, ktorí za celý duel nedovolili Záhorákom ani raz vystreliť medzi tri žrde, pričom oni sami trafili do priestoru brány až sedemkrát. Hneď v úvode musel Vliegen boxovať dobre kopnutý roh Phillipsa a vážnejšie musel zasahovať aj v 22. minúte, kedy vyrazil štipľavú strelu Oshimu. Vzápätí si hravo poradil i s Phillipsovým pokusom, ktorý mieril do stredu brány. Hostia pohrozili iba v 30. minúte po hlavičke vysokého Maleca, ktorému centroval Piroska, ale tá išla nad bránu. Do záveru úvodného dejstva si už žiadny z tímov nevypracoval ani jednu šancu.

Po obrátke mohol už v 51. minúte otvoriť skóre Trusa, ktorého krížna strela z uhla však len tesne minula žrď. Potom sme opäť na dlhé minúty nevideli žiadnu vážnejšiu príležitosť, ale Michalovčania postupne zvyšovali tlak. Dobrý volej striedajúceho Popovitsa štvrťhodinu pred koncom skrotil Vliegen a s podobným, ale menej razantnejším, pokusom Oshimu si takisto poradil. Prišla však 90. minúta a rohový kop skúseného Žofčáka, na ktorý si najvyššie vyskočil Trusa a krásnou hlavičkou rozvlnil senickú sieť - 1:0! Keď už v nadstavení hostia vrhli všetky sily do útoku, mohol pridať druhý gól po úniku Popovits, no jeho prízemná strela išla vedľa.

MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 1:0 (0:0)

Gól: 90. M. Trusa

ŽK: 34. Oshima, 45. Adekuoroye, 53. Sharani - 19. Gamboš, 80. Košťál

Rozhodovali: Ochotnický - Poláček, T. Straka; bez divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - D. Magda, M. Bednár, F. Vaško, M. Vojtko - Phillips (61. Popovits), Oshima, Adekuoroye, Sharani - Tandir (67. I. Žofčák), M. Trusa

FK: Vliegen – Kopečný, Carrillo, Asanovič, Šimčák – Košťál (90+. D. Duda), Gamboš (89. Niarchos), Ljubičič, Turčák (78. Addo) – Piroska (78. Totka) - T. Malec

Hlasy trénerov:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Bol to náročný zápas. Bolo vidieť, že mužstvá sú vyrovnané, preto to bolo o jednom góle. Chlapci išli šťastiu oproti celých 90 minút. Zápas nepriniesol veľa šancí, ale myslím si, že sme si víťazstvo zaslúžili. Verím, že nás toto víťazstvo nakopne a dodá nám viac sebavedomia. Hráme náročné zápasy, tabuľka je vyrovnaná a každý zápas, ktorý nás čaká, bude ťažký. Blahoželám našim hráčom k trom bodom."

Karol Praženica, FK Senica: "Bol to vyrovnaný duel a zároveň typický zápas o jednom góle. Žiaľ, naše zaváhanie v závere zápasu pri štandardnej situácii sa skončilo gólom domácich. Odchádzame domov veľmi sklamaní."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 10. apríla o 17.00 hod.: Michalovce – Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (4. kolo nadstavby)

Sobota 17. apríla o 17.00 hod.: Sereď – Michalovce (5. kolo nadstavby, v Zlatých Moravciach)

Sobota 24. apríla o 17.00 hod.: Senica - Michalovce (6. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov